Japonya'da Kovid-19 tedavisi için "Baricitinib" ilacı onaylandı

Japonya Sağlık Bakanlığına bağlı uzman heyeti, romatizmal eklem iltihabı için kullanılan ilaçlardan ‘Baricitnib’’in, Kovid-19 virüsünün tedavisinde kullanılmasını onayladı.

DÜNYA 24.04.2021, 11:22 25.04.2021, 10:09
Japonya'da Kovid-19 tedavisi için "Baricitinib" ilacı onaylandı

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, Kovid-19’un alternatif tedavilerinin bulunmasına yönelik çalışmaları kapsamında, yeni bir ilacın kullanımını uygun buldu.

Bakanlığın onayına sunuldu

Romatizmal eklem iltihabına ilişkin bir ilaç olan "Baricitinib", Japonya Sağlık Bakanlığı’na bağlı uzman sağlık heyet tarafından Kovid-19 tedavisi için uygun bulundu.

İlaç firması, bakanlığa ilacın onayı için aralık ayında başvuru yaparken önümüzdeki bir ay içinde bakanlığın söz konusu ilacın kullanımına ilişkin resmî onayı vermesi bekleniyor.

Daha önce ABD’de kabul edilmişti

"Baricitinib" adlı ilaç, daha önce ABD'de, oksijen desteğine ihtiyacı bulunan Kovid-19 hastalarının anti-viral "Remdesivir" ilaçlarına takviye olarak kullanılması kabul edilmişti.

Japonya Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar ‘steroid dexamethasone’ ve "Remdesivir" adlı ilaçları Kovid-19 tedavisinde kullanmak üzere onaylamıştı.

Yorumlar (0)