Bursa Yıldırım Belediye Başkanı'ndan Sosyal Yaşam Merkezi duyurusu

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı, eski fakülte hastanesi yakınlarında yeni bir sosyal yaşam alanının kurulacağı müjdesini verdi.  

YAŞAM 24.04.2021, 11:27 25.04.2021, 17:52
Bursa Yıldırım Belediye Başkanı'ndan Sosyal Yaşam Merkezi duyurusu

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı, ilçenin nüfusunun yaklaşık 700 bin kişi olduğunu belirterek kısa sürede bir sosyal yaşam merkezi yapılacağını duyurdu.

30 dönümlük alana kurulacak yemyeşil “Duaçınarı Sosyal Yaşam Merkezi”, her türlü aktivitenin yapılabileceği bir tesis olacak. Bin kişilik salonu, sinema ve seminer salonu, bin aralık otoparkı ve sanat galerisi ile yeşillikler içinde kurulacak olan bu merkez, herkese açık olacak.



Hedefte genç nüfus var

Eski Tıp Fakültesi Hastanesi alanında kurulması planlanan merkezin çalışmaları, gerekli arazinin sağlanması ve tapuların alınmasından sonra hızlandırıldı. Kısa süre içerisinde ihaleye açılacak olan projede amaç çocuklar ve gençler için aktivite oluşturmak.



Duaçınarı Gençlik ve Kültür Merkezi adı altında kurulacak olan alanda çocuklara ve gençlere yönelik hizmet verecek bilim-kültür atölyesi, sanat atölyesi gibi çeşitli salonlar kurulacak. 

30 dönümlük arazinin yaklaşık yüzde 30’luk kısmının inşaat olacağını ve kalan yüzde 70’lik kısmının yeşilliklerle bezeneceğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı, bölgedeki yoğun trafiği azaltmak amacıyla farklı alternatif yolların oluşturulacağını aktardı. 

Yorumlar (0)