İtalya’nın en büyük gölünde korkutan görüntü!

İtalya’nın en büyük gölü olan Garda Gölü, bu yaz yaşanan kuraklık sebebiyle son yılların en düşük su seviyesine geriledi. 

DÜNYA 14.08.2022, 15:37 15.08.2022, 09:56
İtalya’nın en büyük gölünde korkutan görüntü!

Uzun süredir kavurucu sıcaklarla mücadele eden İtalya’da tüm dünyayı tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Ülkenin en büyük gölü olarak tüm dünyada ünlenen Garda Gölü, kuraklık sebebiyle son yılların en düşük su seviyesine geriledi. Bölgeyi ziyaret eden turistler, eskiden suların altında bulunan kayaları ve taşları su yüzeyinin üstünde görünce gözlerine inanamadı. Garda Gölü’nden tüm dünyaya servis edilen fotoğraflar, küresel ısınmanın korkutucu boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

“Suların bu kadar çekildiğini görünce şok oldum”

Bölgeyi ziyaret eden turistlerden Beatrice Masi, gördüğü manzara karşısında gözlerine inanamadığını belirterek, “Geçen sene buraya gelmiştim. Çok beğenmiştik ve bu sene de gelmek istedik. Ancak bu kez gördüğüm tablo çok farklıydı. Suların bu kadar çekildiğini görünce şok oldum. Bugün yürüyüş yaptığımız yerlerde geçen sene su vardı” şeklinde konuştu. 

Aylardır yağış yok

İtalya’nın kuzeyinde bulunan Garda Gölü, aylardır yağış yüzü görmedi. Kış mevsiminde de fazla kar yağışının olmaması, turistik göldeki su seviyesinin düşmesine zemin hazırladı. Ülkenin bir diğer önemli akarsuyu olan Po Nehri de kuraklık tehdidi altında bulunuyor. 

Yorumlar (0)