İşte anlaşmasız Brexit'in maliyeti...

İngiltere Maliye Bakanı Hammond, ülkesinin herhangi bir anlaşma sağlanmadan Avrupa Birliği’nden ayrılmasının yanlış olduğunu ve bunun ülke ekonomisine 90 milyar sterline mâl olabileceğini açıkladı.

DÜNYA 02.07.2019, 16:41
İşte anlaşmasız Brexit'in maliyeti...

İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, İngiliz Parlamentosunda yaptığı konuşmada, Brexit sürecini değerlendirdi.

Hammond, ülkesinin herhangi bir anlaşma sağlanmadan AB'den ayrılmasının doğru olmadığını, bunun ülke ekonomisine yaklaşık 90 milyar sterline mâl  olabileceğine dikkat çekerek, "İngiliz hükümetinin anlaşmasız ayrılık politikası uygulaması yanlış olacaktır. İnanıyorum ki, büyük bir gururla bir vekili olmaya devam edeceğim bu parlamento, bununla ilgilenecektir." diye konuştu. 

İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılması durumunda ticari ilişkilerde yüksek maliyetlerin de beraberinde geleceğini ileri süren Hammond, şunları söyledi:      

"Hiç şüphem yok ki anlaşmasız ayrılık, duraklamanın ani etkilerine cevap verilebilmesi için çok miktarda para gerektirecek. Bu da vergilerin azaltılması ya da harcamaların artırılması için yeterli paranın olmaması demek. Fakat izin verirseniz dahası var. Hükümetin analizleri, anlaşmasız ayrılığın, hazineye 90 milyar sterlinlik etki edeceğini gösteriyor."

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakar Parti'nin liderliği için yarışan Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ve eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, yeni bir anlaşma sağlanamaması halinde İngiltere'nin, 31 Ekim'de kesin olarak anlaşmasız bir şekilde AB'den ayrılacağını kaydetmişti. 

Yorumlar (0)