İsrail'den itiraf: Bush ile görüştük, nükleer reaktörü yok ettik!

Bazı askeri belgelerdeki gizliliği kaldıran İsrail ordusu, Suriye'deki bir nükleer reaktörün 15 yıl önce düzenlenen hava saldırıyla yok edildiğini duyurdu. Saldırı öncesinde dönemin ABD Başkanı George W. Bush ile görüşüldüğü ve operasyon için düğmeye basıldığı kaydedildi.

DÜNYA 07.09.2022, 10:10 Hakan Öksüz
İsrail'den itiraf: Bush ile görüştük, nükleer reaktörü yok ettik!

İsrail ordusundan gelen bir itiraf, Suriye kamuoyunda tepkilere neden oldu. İsrail ordusu, 15 yıl önce Suriye'de yapılan gizli bir operasyona dair belgelerdeki gizliliğin kaldırıldığını açıkladı. Belgelerdeki gizliliğin kalkmasıyla birlikte İran'ın tam 15 yıl önce Suriye'de düzenlediği bir saldırıyla ilgili ayrıntılara ulaşıldı. 

İsrail ordusu paylaştı

İsrail ordusu tarafından paylaşılan belgelerde, 6 Eylül 2007'de gerçekleştirilen operasyona dair detaylar yer aldı. Belgede, "Suriye, önemli bir projede aşama kaydetmişti. ABD Başkanı George W. Bush ile yapılan görüşmelerin ardından Deyrezor'daki nükleer reaktör yok edildi." ifadelerine yer verildi.

SANA: Pist hizmet dışı kaldı!

Son yıllarda İran tarafından desteklendiğini öne sürdüğü Suriye'deki milislere çok sayıda saldırı düzenleyen İsrail, gerilimin dozunu artırıyor. İsrail ordusu son olarak dün akşam yerel saatle 20.00 civarında Halep Uluslararası Havalimanı ile Şam'ın güney bölgelerinde hava saldırıları düzenledi. 

İsrail'in çok sayıda füzesinin, Suriye savunma sistemleri tarafından imha edildiğini aktaran devlet haber ajansı SANA, "Akdeniz üzerinden gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle pist kullanılamaz hale geldi." ifadelerini kullandı.

31 Ağustos'ta da havalimanına saldırı yapılmıştı

İsrail, son bir hafta içinde Halep Uluslararası Havalimanı'na ikinci kez saldırmış oldu. 31 Ağustos'ta gerçekleşen saldırıdan sonra açıklamada bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Al-Miqdad, "İsrail, askeri güvenlik tedbirleri ile bölgedeki istikrarı hiçe sayarak saldırgan tavrına devam ediyor. Bu ateşle oynamaktır. Bu saldırıların bedelini İsraillilere ödeteceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar (0)