İsrail'de koalisyon kurulabilir

İsrail Meclisi Knesset'teki en büyük ikinci grup olan Benny Gantz önderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun "acil koalisyon hükümeti" teklifini olumlu karşıladı.

DÜNYA 15.03.2020, 10:15
İsrail'de koalisyon kurulabilir

İsrail'in önde gelen medya organlarından Haaretz gazetesine konuşan bir Mavi-Beyaz yetkilisi, Netanyahu’nun liderlik edebileceği kısa süreli bir acil koalisyon hükümetine veya dönüşümlü dört yıllık bir koalisyon fikrine olumlu baktıklarını ifade etti.

Yetkili, "Sağ blok ile merkez solun eşit şartlar altında yer alacağı veya Mavi-Beyaz ile Netanyahu’nun partisi Likud’dan oluşan bir acil hükümete katılmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Netanyahu, dün akşam Covid-19 ile başa çıkma konusunda alınan tedbirleri açıkladığı basın toplantısında virüsle mücadele için acil koalisyon hükümetinin kurulması gerektiğini ifade etmiş, Mavi-Beyaz İttifakı’nın başını çektiği merkez sol bloku, acil koalisyon hükümetini kurmak için görüşmeye çağırmıştı.

Ne olmuştu?

İsrail'de 2 Mart'ta yapılan seçimi Netanyahu'nun Likud partisi 36 milletvekili çıkararak birinci sırada, eski Genelkurmay Başkanı Gantz'ın liderliğindeki Mavi-Beyaz partisi ise 120 sandalyeli meclise 33 milletvekili göndererek ikinci sırada tamamlamıştı. Tarafların ittifakları da koalisyon kurmak için 61 sandalyeye ulaşamamışlardı.

Yorumlar (0)