İsrail, ABD'den böyle rest görmedi!

ABD'li yetkililerin "Netanyahu için çok önemli" diyerek Trump'tan "Filistin güvenlik güçlerine yardımları serbest bırakması" talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Trump ise tarihi bir rest çekerek, "Madem Netanyahu için çok önemli bu yardımlar o zaman Netanyahu ödesin" dediği belirtildi.

DÜNYA 07.11.2019, 08:12
İsrail, ABD'den böyle rest görmedi!

ABD'li yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'tan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için önemli olduğunu belirterek, "Filistin güvenlik güçlerine yardımları serbest bırakmasını" talep ettiği, ABD Başkanı Donald Trump'ın ise "Madem Netanyahu için çok önemli bu yardımlar, o zaman Netanyahu ödesin." diyerek bu talebe rest çektiği ortaya çıktı. 

Amerikan ve İsrail yönetimleri tarafından yalanlanmayan haber Amerikan Axios haber sitesinde yayınlandı. Amerikan Axios haber sitesi, ABD Dışişleri Bakanlığının, 6 ay önce Filistin'e yapılması gereken 12 milyon dolarlık yardımın kesilmediğini fakat yardımların Filistin yönetimine de aktarılmadığını yazdı.

İsrail ile yakın çalışan Filistin güvenlik güçleri...

ABD Dışişleri Bakanlığı bu durumu, İsrail'in Washington Büyükelçisi Ron Dermer ve diğer İsrailli yetkililerin, bu yardımların İsrail ile yakın çalışan Batı Şeria'daki Filistin güvenlik güçlerine sağlanmasını talep etmesi ile farketti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, bu yardımların verilmesinin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için önemli olduğunu belirten İsrailli yetkililere, "Bunun kararı Trump'ın elinde" dediği ortaya çıktı. 

Beyaz Saray'da Netanyahu kulisine rest!

ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde Amerikan Axios sitesi, Beyaz Saray üst düzey yetkililerinin, ABD Başkanı Donald Trump'a söz konusu 12 milyon doların İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için oldukça önemli olduğunu ve bu yardımların Filistin yönetimine verilmesini talep ettiği belirtildi. 

Yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuda ikna olmadığını aktararak, Trump'ın "Madem Netanyahu için çok önemli bu yardımlar o zaman Netanyahu ödesin." ifadesini kullandığını belirtti.

Filistin'e yardımlarının kesilmesinde Netanyahu'nun parmağı var

Donald Trump yönetimi Filistin'e yapılan yardımları iki yıldır aralıklarla askıya almıştı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistin'e yapılan yardımların kesilmesinde önemli rol oynadığı biliniyor. 

Binyamin Netanyahu yönetimi, Donald Trump yönetiminden, Birleşmiş Milletler Yakın Doğudaki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kapsamındaki yardımları kesmesini rica etmişti. 

Binyamin Netanyahu ayrıca Donald Trump yönetiminden Filistin güvenlik güçlerine sağlanan yardımları kesmesini istemişti.

Yorumlar (0)