İsrail: 7 Ekim’deki saldırıları yöneten Filistinli komutan öldürüldü

İsrail ordusu, 7 Ekim günü abluka altında olan Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına yönelik düzenlenen saldırıları yönettiğini açıkladığı Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın üst düzey komutanlarından Ali el-Kadi'yi öldürdüğünü duyurdu.

DÜNYA 14.10.2023, 13:55 16.10.2023, 09:28
İsrail: 7 Ekim’deki saldırıları yöneten Filistinli komutan öldürüldü

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Kassam Tugayları'na bağlı olan "Nuhbe" (özel kuvvetler) biriminde görevli komutan Kadi'nin hava saldırısı sırasında öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Kadi'nin 7 Ekim Cumartesi günü Gazze'den İsrail topraklarına yönelik yapılan saldırıları komuta eden kişi olduğu bilgisine yer verildi.

İsrail ordusu, Filistinli komutan Kadi'nin öldürüldüğü hava saldırısına ilişkin görüntüleri de basın mensuplarıyla paylaştı.

Aksa Tufanı

Kassam Tugayları, ilk olarak 7 Ekim günü sabah saatlerinde İsrail'e "Aksa Tufanı" adı ile kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail topraklarına doğru binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na bir baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmişti.

Filistinli silahlı gruplar, daha sonra da buradan İsrail içindeki yerleşim alanlarına girmiş ve İsrail ordusu da karşılık olarak onlarca savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Yorumlar (0)