İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak: İşte alternatif güzergahlar…

İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek olan 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu dolayısı ile trafiğe kapatılacak yollar ile alternatif güzergahlar açıklandı.

YAŞAM 14.10.2023, 14:50
İstanbul'da yarın bazı yollar trafiğe kapalı olacak: İşte alternatif güzergahlar…

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 15 Ekim Pazar günü düzenlenecek olan "58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu" programları dolayısıyla kapanacak yollar ile alternatif güzergahlar belirlendi.

Bu kapsamda, Fatih'te Cankurtaran Meydanı ile Ahırkapı Caddesi, İshakpaşa Caddesi, Kabasakal Caddesi, Ahırkapı İskelesi Sokak, At Meydanı Caddesi ve Küçük Ayasofya Caddesi ile devamındaki Torun, Dalbastı, Aksakal ve Utangaç sokaklarla bunlara bağlı cadde ve sokaklar saat 08.00'den itibaren program bitimine kadar trafiğe kapalı olacak.

Üsküdar-Kandilli arasındaki sahil yolu trajiğe kapatılacak

Anadolu Yakası'nın Kadıköy ve Üsküdar ilçelerindeki bazı yollar ise 09.00-16.00 saatleri arasında trafiğe kapalı olacak.

Buna göre, Kadıköy'de Koşuyolu, Dinlenç ve Dr. Eyüp Aksoy caddelerinin D-100 Güney Harem gelişindeki yan yol ile Onur Sokak-Köftüncü Sokak kavşağı üzerinden Dinlenç Caddesi bağlantısı, Orgeneral Şahap Gürler Caddesi'nden Üsküdar ayrımları, Koşuyolu köprü altından Medipol Hastanesi Kavşağı Dinlenç Caddesi istikameti, Dr. Eyüp Aksoy Caddesi ile bağlantıları araç trafiğine belirtilen saatlerde kapalı olacak.

Üsküdar'da Paşa Limanı, Harem Sahil Yolu, Abdullağa, Çengelköy, Kuzguncuk, Kuleli, Kandilli, Kandilli Göksu, Vaniköy ve Beylerbeyi Çamlıca caddeleriyle buralara çıkan sokaklar, Hekimbaşı Çiftlik Caddesi-Rasathane Caddesi'nden sahil yolu istikameti, Güzeltepe Caddesi'nden Prof. Dr. Beynun Akyavaş Caddesi Kavşağı, Yeni Yol Sokak Kavşağı sahil yolundan Kandilli Rasathane Caddesi Hıdırellez Sokak Kavşağı, D-100 güney Beylerbeyi ayrımlarından Beylerbeyi istikameti, Mahiriz ve Tophanelioğlu caddelerinden D-100 kuzey katılım, Altunizade Kısıklı ve Gümüşyolu Caddesi sahil tarafı araç trafiğine kapalı olacak.

Üsküdar ve Kadıköy’deki alternatif güzergahlar

Kadıköy'de Acıbadem, Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay, Üçpınarlar ve Taş Köprü caddeleri İstanbul Çevre Yolu bağlantısı ile Koşuyolu Tepretoğulları çıkışı, Üsküdar'da ise Selimiye ayrımları, Dr. Fahri Atabey, Nuh Kuyusu, Tunusbağ, Gazi ve Cumhuriyet caddeleri, Ataşehir bağlantı yolu, TEM Otoyolu ve Şile Otoyolu üzerinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü alternatif güzergahlar olarak kullanılabilecek.

Galata Köprüsü de araç trafiğine kapanacak

Etkinlik çerçevesinde saat 10.50'den sonra Fatih'te, Küçük Langa Caddesi ile buraya bağlı cadde ve sokaklar, Avrasya Tüneli Asya istikameti ile Aksaray ayrımı ve acil çıkış yolu, Namık Kemal Caddesi-Langa Bostanı Sokak, Sahil Kennedy Caddesi (Sirkeci meydan Samatya varyant arası bağlı cadde ve sokaklar), Gazi Mustafa Kemalpaşa Caddesi ile caddenin sahil istikametine bağlı olan sokak ve caddeler, Ragıp Gümüşpala ve Kadir Has caddeleri ile buraya bağlı cadde ve sokaklar, Atatürk Bulvarı Sahil Kennedy Caddesi istikametindeki tüm cadde ve sokakların hepsi, iki yönlü olarak Galata Köprüsü, Ankara ve Reşadiye caddeleri ile buralara bağlı tüm cadde ve sokaklar, Unkapanı Köprüsü'nden Atatürk Bulvarı girişi de program bitimine dek araç trafiğine kapalı olacak. Aynı sürelerde Haşim İşcan Alt Geçidi de yaya trafiğine kapalı olacak.

Alternatif yollar

Söz konusu yollara alternatif olarak ise Üçler Sokak, Kadırga Limanı Caddesi ve Klodfarer Caddesi ile Vatan, Millet, Orgeneral Abdurrahman Nafiz Gürman ve Küçük Langa Aralığı caddeleri, Fevzipaşa Caddesi-Horhor Caddesi, Onuncu Yıl Bulvarı-Balat Yolu, Unkapanı Köprüsü Refik Saydan Caddesi yönü, Vatan Caddesi-Atatürk Bulvarı Caddesi Unkapanı yönü, Nakilbent Sokak ve buralara bağlı sokaklar kullanılabilecek.

Beşiktaş ve Beyoğlu’nda kapanacak yollar

Beşiktaş ve Beyoğlu ilçelerinde ise 12.00-14.00 saatleri arasında, Bankalar ve Tersane caddelerinin Karaköy istikameti, İnönü Caddesi-Dolmabahçe Cadde istikameti, Barbaros Bulvarı-Beşiktaş Caddesi istikameti, Dolmabahçe Tüneli Dolmabahçe Caddesi, Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi çıkışları tek yönlü olarak, Beşiktaş Caddesi, Meclis-i Mebusan Caddesi, Dolmabahçe Caddesi, Kemeraltı Caddesi (Galata Köprüsü- Beşiktaş Meydan arası) çift yönlü olarak trafiğe kapatılacak.

Sürücüler söz konusu yollara alternatif olarak Cumhuriyet, Refik Saydam, Büyükdere ve Halaskargazi caddeleriyle Tarlabaşı Bulvarı'nı kullanabilecek.

Harem ve Üsküdar’dan Eminönü'ne arabalı vapur seferleri iptal edildi

Saat 12.30 itibari ile D-100 kara yolu kuzey yol Altunizade-Ümraniye ayrımlarında da trafik akışı verilemeyecek. D-100 kuzey yoldan gelip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yönüne gitmek isteyen sürücüler, Altunizade-Ümraniye ayrımlarından Kısıklı Caddesi'ne doğru yönlendirilecek.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü Anadolu-Avrupa istikameti ise 12.30-14.00, Avrasya Tüneli Avrupa-Asya istikameti de 10.50-12.00 saatleri arasında araç trafiğine kapalı olacak.

Ayrıca, Üsküdar ve Harem iskelelerinden Eminönü iskelesine gerçekleştirilecek olan deniz seferleri ile Sirkeci arabalı vapuru 10.00-15.00 saatleri arasında yapılmayacak.

Bağcılar-Kabataş Tramvay Hattı'nda ise Kabataş istikametine doğru yapılan seferler, saat 12.00'den sonra Beyazıt Meydanı'nda son bulacak. Yaya trafiğini engellemek için ise Sirkeci-Eminönü istikameti her iki yönde bariyerlerle çevrilecek.

Söğütlüçeşme istasyonundan çıkış yapan metrobüs seferleriyse saat 12.15 itibari ile durdurulacak.

Diğer yandan, İETT'nin sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı duyuruda, Söğütlüçeşme ile Zincirlikuyu arasındaki seferlerin 12.15 ile 14.30 saatleri arasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)