İsrail: Hizbullah'a ait Lübnan'ın güneyinden gelen İHA'ları düşürdük

İsrail ordusu Hizbullah'a ait Lübnan'ın güneyinden gelen insansız hava araçlarının (İHA) düşürüldüğünü açıkladı.

DÜNYA 14.10.2023, 10:24
İsrail: Hizbullah'a ait Lübnan'ın güneyinden gelen İHA'ları düşürdük

Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre İsrail ordusunun dış medya sözcüsü Jonathan Conricus, İsrail'e yönelik gönderilen Hizbullah'a ait İHA'ları düşürdüklerini ifade etti.

Sözcü Conricus, İsrail uçağını hedef alarak karadan havaya doğru fırlatılan bir füzenin de düşürüldüğü bilgisini paylaştı.

Hizbullah takip altında!

Bölgedeki tansiyonun oldukça yüksek olduğunu söyleyen Conricus, Hizbullah'ın faaliyetlerinin yakından takip edildiğini söyledi.

Hizbullah'tan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada ayrıca Lübnan'dan İsrail topraklarına sızmaya çalışan bir grup silahlı unsurun da İHA ile vurulduğunu belirtildi.

Ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yakın zamanda ordu güçlerinin Lübnan'dan İsrail topraklarına sızmaya çalışan bir grup silahlı unsuru takip ettiği ve İHA ile hedef alarak tasfiye ettiği ifade edildi.

İsrail, Lübnan sınırında tansiyon yeniden yükseldi

İsrail ve Filistin arasında başlayan çatışma abluka altındaki Gazze Şeridi’nde giderek şiddetli bir savaş halini alırken İsrail-Lübnan sınırında ortalık yeniden hareketlendi. Bölge, son günlerde Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasında karşılıklı saldırı eylemlerine sahne oluyor.

Reuters’ın haber kameranı hayatını kaybetti

Sınırda yükselen tansiyonu takip eden bir grup gazeteci ise dün saldırıya uğramıştı. Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında yer alan Alma Şaab beldesinde gerçekleşen saldırıda Reuters haber ajansı kameramanı İssam Abdullah hayatını kaybetmiş, AFP ve Al Jazeera muhabirleri de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)