Büyükekşi'den Montella eleştirilerine yanıt: "Onları getirsek ne olacaktı?"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takım'ın başına Vincenzo Montella'nın getirilmesinden hakem hatalarına dair birçok konuda açıklamalar yaptı. TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da yapılacak olmasına ilişkin eleştirileri yanıtlayan Büyükekşi, "hakem koçu" projesinden bahsetti.

SPOR 14.10.2023, 10:38 Hakan Öksüz
Büyükekşi'den Montella eleştirilerine yanıt: "Onları getirsek ne olacaktı?"

A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan maçı için gittiği Osijek kentinde gazetecilere açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, teknik direktörlük koltuğuna İtalyan hoca Vincenzo Montella'yı getirmeleri hakkında konuştu.

"Aynı hocaları getirsek nasıl bir farklılık yaratacaktı?"

Yeni şeyler yapmak ve bütün kupalara katılabilen bir milli takım oluşturmak istediklerini kaydeden Büyükekşi, "Adı geçen bazı hocalar oldu. Onlardan bazıları zaten daha önce milli takımda görev yaptı. Bazıları başarılı oldu, bazıları başarısız. Aynı hocaları getirsek nasıl bir farklılık yaratacaktı?" dedi.

TFF Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da yapılacak olması

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa karşılaşmasının Suudi Arabistan'da yapılacak olmasının ardından gelen eleştirileri yanıtlayan Büyükekşi, "Maçın Suudi Arabistan'da oynanacak olması, futbolumuzun marka değerini artıracak. Orada maç yapmak ekonomik anlamda da prestij anlamında da son derece önemli. Ronaldo ve Neymar gibi yıldızlar da oraya gitti. Halil Umut Meler, Suudi Arabistan'da bir maçın hakemi oldu. 2034 FIFA Dünya Kupası'nı da büyük ihtimalle Suudi Arabistan alacak. Süper Kupa maçını Almanya'da yapmayı düşünüyorduk ancak müsaade etmediler. Avrupa ülkelerini hiçbirinden izin çıkmadı." ifadelerini kullandı.

Hakem koçu projesi

Hakem hatalarının sadece Türkiye'de yaşanmadığını vurgulayan Büyükekşi, "Liverpool-Tottenham maçına bakın. Yardımcı hakem, Liverpool'un golünde ofsayt bayrağını kaldırıyor. VAR'daki hakemler bunu görmüyor, hakemin gol kararı verdiğini zannediyor. Golün iptal edildiğini daha sonra anladılar ama Liverpool'un golü geçersiz oldu. Hakem koçu projemiz var. Bir hakem koçu, 2 ya da 3 hakemle çalışacak. Hakemin maçtaki hataları çıkartılacak. Akademiye gidecek olan hakem, bu hataları hakem koçu ile analiz edecek. Her hafta yapılacak bu." diye konuştu.

Yorumlar (0)