Ankara'da test aşamasındaki YHT raydan çıktı

Ankara'nın Mamak ilçesinde Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) test sürüşü esnasında oluşan arıza nedeni ile raydan çıktı. Olayda 4 işçi hafif şekilde yaralandı.

YAŞAM 14.10.2023, 10:57 16.10.2023, 09:27
Ankara'da test aşamasındaki YHT raydan çıktı

Ankara Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bugün 03.30 sıralarında Mamak/Kayaş'ta yeni hizmete alınacak olan Yüksek Hızlı Tren Vagonlarının, test sürüşü esnasında teknik arıza nedeni ile raydan çıkması üzerine yaşanan kazada 4 YHT çalışanı hafif şekilde yaralanmıştır. Kaza ile ilgili idari ve teknik inceleme başlatılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tarafından da konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, rutin test çalışmaları sırasında sevk edilen trenin, Kırıkkale yönündeki Kayaş istasyonunda makastan geçişi sırasında raydan çıktığını belirtildi.

Trenin raydan çıkmasına bağlı olarak elektrifikasyon sisteminde hasar meydana geldiği belirtilen açıklamada, hat onarım çalışmaları sona erene kadar tren trafiğinin geçici olarak sonlandırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Ankara-Sivas arasında gerçekleştirilen YHT işletmeciliğinin Ankara-Kırıkkale arasında otobüs aktarmasıyla sağlanacağı belirtildi.

Yorumlar (0)