Gözler Gazze sınırına çevrildi: Tahliye için verilen süre doldu!

İsrail, sivil Filistinli vatandaşların güneye güvenli geçişi için 6 saat izin vereceğini açıkladı. Buna göre Gazze halkı, 10.00-16.00 saatleri arasında iki ana yol üzerinden güneye güvenli geçiş yapabilecek.

DÜNYA 14.10.2023, 09:05 14.10.2023, 16:01
Gözler Gazze sınırına çevrildi: Tahliye için verilen süre doldu!

İsrail ordusu, abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmeye devam ediyor. Gece boyunca yoğun bombardımana maruz kalan bölgede dumanlar yükseldi. Ayrıca İsrail güçleri tarafından rehinelerin tutulduğu yerleri ve roket atılan noktaları bulmak için Gazze'deki birçok farklı noktaya baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında piyade ve tankların kullanıldığı ifade edildi.

İsrail, kara harekatına hazırlanıyor!

Diğer yandan kara harekatına hazırlanan İsrail güçleri, Gazze sınırında asker, tank ve silah yığınakları hazırladı.

Birleşmiş Milletler üzerinden bölgede yaşayan sivil vatandaşların güneye geçmesi için çağrıda bulunan İsrail’den bu sabah konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

İsrail 6 saat izin verdi

İsrail tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki sivil halkın 10.00-16.00 saatleri arasında iki ana yol üzerinden güneye güvenli geçiş yapabileceği belirtildi.

İsrail, Gazze'deki Avde Hastanesi'nin de boşaltılmasını istedi

Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Cibaliye'de bulunan El-Avde Hastanesi Müdürü Ahmed Muhenne, İsrail güçlerinin bombalamak için süre tanımasına rağmen sağlık çalışanlarının hastaneyi boşaltmayı kabul etmediğini söyledi. Muhenne, İsrail ordusu tarafından hastanenin boşaltılması yönünde dün bir telefon aldığını fakat bu durumun mümkün olmadığını vurguladı.

‘‘Burada kalıp hizmet vermeye kararlıyız’’

Muhenne, "Hastanedeki bazı hastalar tahliye edildi fakat sağlık durumları ciddi olduğu için sevk edilemeyen hastalar var. 35 doktor ve sağlık destek ekibinden oluşan sağlık personelle burada kalıp hastalara hizmet vermeye kararlıyız" açıklamasını yaptı.

Özellikle yoğun bakım servisinde tedavi gören 5 hastanın tahliyesinin mümkün olmadığını söyleyen Muhenne, "Hastanemizin küçüklüğüne ve imkanlarının kıtlığına rağmen biz burada kalarak hastalara hizmet vermek konusunda ısrar ediyoruz. Tahliyeyi kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.

DSÖ, İsrail’den kararı geri almasını istedi

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise tahliyenin sağlık çalışanlarının dışında hastaların da hayatlarını doğrudan riske atacağını ifade ederek İsrail'den söz konusu bu kararını geri almasını talep etmişti.

Yorumlar (0)