İran’daki festivalde 814 kişi yaralandı, 13 kişi öldü

İran’da düzenlenen “Çarşamba Suri” festivalinde şimdiye kadar 814 kişi yaralanırken 13 kişi de hayatını kaybetti.

DÜNYA 16.03.2022, 08:13 17.03.2022, 15:43
İran’daki festivalde 814 kişi yaralandı, 13 kişi öldü

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Cafer Miyadefer, Nevruz kutlamaları öncesinde kutlanan “Çarşamba Suri” isimli kutlamaların bilançosunu paylaştı. Bir tür festival olan etkinlikte şimdiye kadar 814 kişinin yaralandığını ve 13 kişinin de hayatını kaybettiğini duyuran Miyadefer, yaralıların arasında bazı uzuvlarını kaybedenlerin olduğunu kaydetti. 345 kişinin vücudunda ise yanıklar meydana geldi, 20 kişi yoğun bakıma kaldırıldı.



Tahran’da büyük bir mağaza yandı

Başkent Tahran’da bulunan bir havai fişek mağazasında yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesi sonrasında yangın söndürülse de Tahran’da ara mahallede gerçekleştirilen kutlamalarda da bir ağaç yandı. Geçtiğimiz sene kutlanan Çarşamba Suri’de ise 900 kişi yaralanmış ve 8 kişi de hayatını kaybetmişti. 



Çarşamba Suri kutlaması nedir?

İran’da her sene Nevruz Bayramı öncesindeki son çarşamba gecesinde “Çarşamba Suri” isimli kutlamalar gerçekleştirilir. Özellikle gençler ve çocuklar, yakılan devasa ateşlerin üzerinden atlar. Maytap ve havai fişekler patlatılır. Bu kutlamalarda her sene İran’da ölüm ve yaralanmalar meydana gelir. Hicri Şemsi takvimin kullanıldığı İran’da Nevruz olarak isimlendirilen yeni yıl, her sene 21 Mart’ta kutlanır.

Yorumlar (0)