AFAD yardım tırına Ukrayna’da duygusal karşılama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD koordinasyonunda Ukrayna’ya gönderilen yardım tırı, bir Ukrayna vatandaşı tarafından Türk bayrağıyla karşılandı. O anları görüntüleyen Faik Akyüz isimli Türk vatandaşı ise gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşananlar, izleyenlerde de duygusal anlara sebep oldu.

GÜNDEM 16.03.2022, 08:28 16.03.2022, 09:37
AFAD yardım tırına Ukrayna’da duygusal karşılama

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş halinde 3 hafta geride kalmak üzere. Sivillerin bölgeden tahliyesi devam ederken bazı kişiler ya evlerinden ayrılmak istemiyor ya da istese de ayrılamıyor. O kişilerin yardımına ise AFAD koşuyor. AFAD koordinasyonunda birleşen belediyeler, valilikler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri onlarca tır yardımı göndermeye devam ediyor. Bölgeye son ulaşan tır, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderildi. Mobil yardım tırı bölgeye ulaştığında ise duygusal anlar yaşandı.



“Gururumdan ağlıyorum”

AFAD yardım tırı, Türk bayrağı asılan bölgeye ulaştı ve yemek dağıtımına başladı. O sırada Ukraynalı bir vatandaş, Türk bayrağına sarılarak yardım ekibinin yanına geldi. Bölgede bulunan, canlı yayın yaparak son gelişmeleri Türkiye’ye duyuran Faik Akyüz isimli bir vatandaş ise gözyaşlarına hakim olamadı. Akyüz, yaşananları şöyle anlattı: “Ben bugün gururumdan ağlıyorum. Buraya Türklerden başka yardım gönderen yok. Burada Türkler var. Hastanemizi kurduk. Burada Türk bayrağından başka bayrak dalgalanmıyor. İnsanların yüzü Türkler sayesinde güldü. Tüm bu yardımlar, dünyanın en büyük ülkesinin yardımları.”



Yorumlar (0)