Irak Kürt Bölgesel Yönetimi: “PKK, fakirleri haraca bağladı”

IKBY Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Dizayi, PKK’nın fakirlerin evlerinin yıktığını ve fakirleri haraca bağladığını aktardı. 

DÜNYA 25.04.2022, 10:24
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi: “PKK, fakirleri haraca bağladı”

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Dış İlişkiler Dairesi Sorumlusu Sefin Dizayi, Erbil merkezli bir televizyon kanalına katılarak gündem hakkında açıklamalarda bulundu. PKK’nın faaliyetleri hakkında konuşan Dizayi, “PKK, fakirleri haraca bağladı. Fukaranın evlerini yıkmaya başladı. Örgüt Sincar, Mahmur ve Kerkük yakınlarına kadar geldi. Hanekin’de büyük sorun yaratıyorlar. PKK, kendisini IKBY’de bir alternatif olarak görüyor ve halka da bu şekilde anlatıyor. Bizim sormamız gereken şey, PKK’nın burada ne işi olduğu. Kürdistan Bölgesel Hükümeti seçilmiş hükümettir. Bu bölgelerden bu hükümet sorumludur. PKK Kandil ve çevresindeki bölgelerde kendisini öne çıkarmaya ve bölgelerin isimlerini de değiştirmeye çalışıyor. Bunu kabul etmiyoruz. PKK’ya kim bu yetkiyi veriyor?”



PKK, 800 köyü yıktı ve yeniden inşa edilmemesine sebep oldu

IKBY Başbakanı Barzani, Fransa merkezli bir kanala 27 Şubat 2021 tarihinde açıklama yapmıştı. Bu açıklamada PKK’nın 800 kadar köyü yıktığı ancak yine PKK sebebiyle bu evlerin yeniden inşa edilemediği belirtildi. Barzani, açıklamasında şunları kaydetti: “Bölgede PKK’nın varlığına hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Ne yazık ki PKK, IKBY yetkililerinin iyi niyetini suiistimal etti. Örgüt bölgedeki yerleşim yerlerini de dağları da işgal etti. Çiftçilerin topraklara erişimi engellendi. Çoğu insan köylerinden kovuldu. Bu sebeple örgütün durdurulmasını istiyoruz. PKK’nın bu bölgedeki varlığı kimseye hizmet etmiyor. Umuyoruz ki insanlar bunu en kısa zamanda anlasın.”


 

Yorumlar (0)