Hulusi Akar: Teröristler artık sona yaklaşıyor! Kaçacak yerleri kalmadı

Bakan Hulusi Akar, Irak sınırındaki sıfır noktasında Mehmetçik ile iftar yaptı. 2 bin 300 rakıma sahip olan Geyiktepe'deki iftara Akar’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever de katıldı.

GÜNDEM 25.04.2022, 10:30 25.04.2022, 17:49
Hulusi Akar: Teröristler artık sona yaklaşıyor! Kaçacak yerleri kalmadı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın sıfır noktasında yer alan Geyiktepe Üs Bölgesi'nde askerlerle iftar yaptı. İftardan sonra Şırnak’ta esnafları ziyaret eden Akar, vatandaşlarla da bir araya geldi.

Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile birlikte Çukurca kırsalında yer alan Geyiktepe Üs Bölgesi'ne gitti. 2 bin 300 rakımlı üs bölgesinde Mehmetçikle beraber iftar yapan Akar, sonrasında da beraberindeki komutanlarla Şırnak’a gitti.

Akar, Şırnak’ta esnafı da ziyaret etti

Akar, Şırnak’ta esnafı ziyaret ettiği sırada halk tarafından da yoğun ilgi gördü. Kent meydanındaki çay bahçesinde oturan Bakan Akar ve komutanlar burada vatandaşlar ile sohbet etti.

Vatandaşların "Burada güvenli ve huzurlu şekilde yaşıyorsak sizlerin sayesinde." demesinin üzerine Akar, "İnşallah bu terör belasından hep beraber tamamen kurtulacağız. Şimdiye kadar çektiğimiz bütün sıkıntılar bitecek, 85 milyon vatandaş bir ve beraber daha rahat, daha güvenle hayatımızı yaşayacağız." dedi.

‘‘85 milyon vatandaşın rahatlığı ve güvenliği için çalışıyoruz."

Güvenlik güçleri ile kamu görevlilerinin, bölge halkının güvenliği ve huzuru için büyük sevgiyle, şefkatle ve şevkle çalıştığını ifade eden Akar, konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada tüm şey normalleşmiş ve rahatlamış durumda. Bu durum inşallah daha da gelişecek. Daha güvenli ve rahat bir ortamda daha huzur içinde yaşayacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın de bu konuyla ilgili çalışmaları ortada. Türkiye nüfusuyla, tarihiyle kültürüyle, ordusuyla ve milletiyle gerçekten büyük bir devlet. Biz kimsenin fitnesine ve fesadına müsaade etmeyiz. Kimsenin ortalığı karıştırmasına bizi ayrıştırmasına asla izin vermeyiz. 85 milyon vatandaş hepimiz kardeşiz. Bu durumun da en güzel örneği şehitliklerimiz. Şehitliklerimizin arasında Şırnaklı, Edirneli, Cizreli, Kayserili hep yan yana yatıyor. İşte bu bizim kardeş olduğumuz gerçeğinin en güzel kanıtı ve görüntüsü. Bizler de hiçbir şekilde ayrım yapmadan yurdumuzdaki 85 milyon vatandaşın rahatlığı ve güvenliği için çalışıyoruz."

Akar: ‘‘Pençe Kilit Operasyonu’nda 56 terörist etkisiz hale getirildi.’’

Pençe Kilit Operasyonu hakkında açıklama yapan Bakan Akar, şimdiye kadar 56 teröristin operasyon kapsamında etkisiz hale getirildiğini belirtti ve "Operasyonumuz çok büyük bir başarı ile planlandığı şekilde sürüyor." dedi.

Bakan Akar, dün beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Avsever ile Irak’ın sıfır noktasındaki 3'üncü Piyade Tümeni'nde yer alan Taktik Komuta Yeri'ne gitti.

Pençe Kilit Operasyonu'nun yürütüldüğü, Zap'a 10 kilometre mesafede yer alan Taktik Komuta Yeri'nde, bölgedeki son duruma dair brifing alan Hulusi Akar, operasyondaki birliklerin komutanlarıyla video konferans görüşmesi yaptı.

Mehmetçiğin şu ana kadar çok önemli işler gerçekleştirdiğini söyleyen Akar, "İnşallah şu andan itibaren de aynı tertip titizlik ve düzenle çalışmalarımızı sürdürerek harekatımızı başarı ile sonuçlandıracağız." dedi.

Akar: ‘‘Bu senin başından beri 991 terörist etkisiz hale getirildi.’’

24 Temmuz 2015'ten bu yana terörle mücadelede yeni bir safhaya geçtiklerini hatırlatan Bakan Akar, "Yurt içinde, Irak ile Suriye'nin kuzeyinde şimdiye kadar 34 bin 259 terörist etkisiz şekle getirildi. Bu senenin başından beri 991 terörist etkisiz hale getirildi. Biz bu mücadeleyi kararlılık ile sürdüreceğiz ve asil milletimizi terör belasından kurtaracağız." dedi.

‘‘Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık ve bırakmayacağız.’’

Akar, Pençe Kilit Operasyonu'na ilişkin şu bilgileri verdi: "Pençe Kilit Operasyonu'nu kapsamında şu ana kadar 56 terörist etkisiz duruma getirildi. Operasyon başarıyla planlandığı şekilde sürüyor. Şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Onlara hepimiz şükran borçluyuz. Şehitlerimizin hatıralarını her daim şükranla yad edeceğiz. Bizler şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık ve bırakmayacağız. Sonuna kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Operasyonumuzun başarıyla tamamladıktan sonra hudut hattını kilitleyeceğiz. Teröristlerin artık sınırlarımıza girmesi asla mümkün olmayacak. Çalışmalarımız, komşumuz Irak devletinin toprak bütünlüğüne saygı duyarak devam ediyor. Bizim hedefimiz sadece teröristler. Ülkemizi, sınırlarımızı ve güvenlik güçlerimizi terör saldırılarına karşı korumak için çaba sarf ediyoruz."

‘‘Terör örgütünde büyük çöküş var’’

Operasyonda ilk bölümün başarı ile tamamlandığını belirten Akar, "Şu an hain teröristler için hiçbir yer hiçbir şekilde güvenli değil. Mehmetçiğimizin nefesi her an onların ensesinde. Terör örgütü üyeleri de bunun farkında. Terör örgütünde büyük bir çöküş var. Bununla ilgili terörist ifadeleri ve istihbaratları var. Artan şiddet ve tempo ile en son terörist etkisiz duruma getirilinceye değin mücadelemizi devam ettireceğiz." dedi.

‘‘Teröristler artık kaçacak yerlerinin bulunmadığını, sona yaklaştıklarını bilmelilerdir.’’

Akar, terör örgütü PKK ile YPG'nin birbirinden asla farkının bulunmadığını dile getirerek "Bu hainlere içeriden ya da dışarıdan kim destek verirse versin, beyhude bir gayret içindedir. Teröristler artık kaçacak yerlerinin bulunmadığını, sona yaklaştıklarını bilmelilerdir. Hain terör örgütü üyelerinin, Mehmetçiğin şefkatli, yargının ise adaletli kollarına teslim olmaktan başka bir çarelerinin olmadığını bilmeliler. İnşallah önceki terör hedeflerinin sonunu getirdiğimiz gibi bundan sonraki tüm terör hedeflerinin de yine sonunu getireceğiz." dedi.

‘‘Terör kaynakları da yok ediliyor’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile "terörü kaynaklarını da yok etmek" için faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Akar, şöyle dedi: "Irak'ın kuzeyinde şu anda Pençe serisi operasyonlar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim maksadımız, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve buradaki teröristlere ait olan barınak, sığınak ve sözde karargahlarını tahrip etmek. Pençe 1 Operasyonu 27 Mayıs 2019 tarihinde başladı. O günden bu yana da bu faaliyetler sürüyor. Bu operasyonlar ile Sinat Haftanin, Avaşin Basyan, Zap, Kandil, Karaçak, Hakurk olmak üzere her tarafa havadan ve karadan harekatlar düzenledik."

"Sınırlarımız, Cumhuriyet tarihimizin şu ana kadar ki en yoğun önlemleriyle korunuyor."

Alınan önlemler ve terörle mücadelede sergilenen başarılı operasyonların katkısı ile hudutların artık çok daha güvenli olduğunu belirten Akar, "Sınırlarımız, Cumhuriyet tarihimizin şu ana kadar ki en yoğun önlemleriyle korunuyor." dedi

Gerek fiziki önlemlerle gerekse son teknoloji olan sistemlerle sınır güvenliğinin sağlandığını belirten Akar, "Hudutlarımızda görev yapan personelimizin kahramanlığı ve fedakarlığı ile hudutlarımız her zamankinden daha çok daha sıkı şekilde kontrol altına alınmıştır." dedi

Hulusi Akar, bu senenin başından bu yana sınırlarda 1819 kişinin yakalandığını ve 125 bin 574 kişinin de engellendiğini belirtti. Akar: “Hudutta görevli olan Mehmetçiklerimizin 'hudut namustur' anlayışıyla askerimiz gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor." şeklinde konuştu.

"Bizim tarihimiz temiz"

1915 olaylarına değinen Bakan Hulusi Akar, "Ortaya atılan bu iddiaların hiçbir şekilde aslı yoktur. Asılsız iddialara dair tarihimizin ortaya koyduğu gerçekleri bütün herkesin görmesini istiyoruz. Bunlar, tarihten adeta düşmanlık çıkarıyorlar. Bu, iddialar hiçbir şekilde ne bölge ne de dünya barışına destek sağlayacak bir çalışma değildir." Dedi.

Sözde "soykırım" iddialarının gerçek dışı olduğunu vurgulayan Akar, "Bunun ile ilgili ABD kaynaklarından da derlenmiş çalışmalar bulunuyor. Bunlarda dahi kesinlikle soykırım ifadesi bulunmuyor. Ama şu anda olay politik gayretler ile çarpıtılıyor. Bizim tarihimiz temiz. Bizim utanılacak hiçbir şeyimiz yok." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar ile beraberindeki komutanlar, bir süre daha bölgede araziyi inceledi ve Mehmetçiğin Ramazan Bayramı'nı kutlayıp Irak sınırının sıfır noktasında

Yorumlar (0)