İngiltere’de tren sürücüleri grevde! Ülkede toplu taşıma krizi yaşanıyor

İngiltere'de tren sürücülerinin (makinistler ve vatmanlar) bu haftanın sonu için 24 saat kadar grev kararı vermesinin ardından, ülkede toplu taşımada büyük bir oranda aksaklık yaşanmasına sebep oldu.

DÜNYA 14.08.2022, 14:40
İngiltere’de tren sürücüleri grevde! Ülkede toplu taşıma krizi yaşanıyor

İngiltere'de raylı ulaştırma sendikalarından olan Aslef'in mensubu 9 firmanın personeli makinistler, hafta sonuna yayılmış bir şekilde, birden fazla alanda ve farklı çalışma dönemlerinde toplam 24 saatten meydana gelen iş bırakma grevine devam ediyor.

Trenler hareket etmedi, insanlar mağdur oldu

İngiltere’de hafta sonu işlerinden evlerinden veya ülkenin farklı bölgelerinde uzun zaman öncesinde planlanmış tatillerini gerçekleştirmek adına yola çıkan binlerce tren yolcusu, istasyonlarda uzunca bir vakit beklemek zorunda kaldı. Trenlerin hareket etmeyeceğini anlayan yolcular planlarını iptal etmek ya da değiştirmek mecburiyetinde kaldı.

Ülke genelinde 9 farklı firma adına görev yapan için ortalama 6 bin makinist, greve katılım sağladı. Bu durum ise raylı sistemin neredeyse tamamıyla tıkanmasına sebep oldu. Tren sürücüleri, ödemelerin enflasyon ile uyumlu bir şekilde yükseltilmesini talep ediyor.

Birçok şirket greve katıldı

Londra'da hafta sonunun hepsine genişletilmiş bir şekilde, şehirler arası tren yolculukları ve hafif raylı tren seferlerinin tamamı grev noktasında iptal edilmiş halde. Bu şirketler içerisinde, Hull, LNER, Greater Anglia ve Great Western bulunuyor.

Mevcut durumda diğer firmaların seferlerine devam ettiği ifade edilirken, artış gösteren yolcu sayısı sebebiyle ciddi düzeyde yoğunluk meydana geldi.

İngiltere’de enflasyon son 40 yılın zirvesine oturdu

İngiliz Ulusal İstatistik (ONS) tarafından sağlanan bilgilere göre, İngiltere’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bu senenin haziran ayında senelik bazda yüzde 9,4 yükseliş gösterdi.

Ülkede son verilerle beraber enflasyon 40 senenin en zirve noktasında seyrediyor.

İngiltere Merkez Bankası (BOE), yükselen enflasyon noktasında mücadele adına geçtiğimiz hafta son 27 senenin en fazla faiz yükselimini sağlayarak, strateji faizini yüzde 1,25’ten yüzde 1,75’e çıkardığını açıklamıştı.

Bankanın Para Politikası Kurulu protokollerinde, İngiltere’nin enflasyon durumunun bu senenin ekim döneminde yüzde 13,3 oranıyla zirveye geleceğinin düşünüldüğü, ülke ekonomisin ise bu senenin son çeyreğinde durgunluk yaşayacağı tahmininde bulunulmuştu.

Yorumlar (0)