İngiltere, 10 bin 500 “ithal şoför” alacak 

Ülke genelinde yaşanan şoför sıkıntısı, Ulaştırma Bakanlığı’nı ithal şoföre yöneltti. 2021 sonuna kadar İngiltere’de şoförlük yapacak kişiler için geçici vize çıkartılacak. 

DÜNYA 27.09.2021, 09:35
İngiltere, 10 bin 500 “ithal şoför” alacak 

İngiltere’de akaryakıt krizinden sonra şoför krizi de gündemde. Lojistik, gıda ve akaryakıt kamyon ve tırları için şoför bulmakta zorlanan yetkililer, Ulaştırma Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Market raflarının boş kalması ve benzin istasyonlarındaki uzun kuyrukların önüne geçilmesi için sevkiyatı düzenli ve hızlı şekilde gerçekleştirecek şoföre ihtiyaç duyulan ülkede ithal şoför arayışına gidiliyor. 



Gıda kamyonu ve akaryakıt tankeri şoförü alınacak 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 5500 tavukçuluk ve gıda kamyonu şoförü ile 5 bin akaryakıt tankeri ve ağır vasıta şoförü alınacak. Bunu “istisnai bir durum” olarak nitelendiren yetkililer, 2021 sonuna kadar şoförlük yapacak kişilere vize verileceğini açıkladı. Toplamda 10 bin 500 adet şoför, ekim ayı itibarıyla göreve başlayacak ve yıl sonuna kadar İngiltere’de kalacak.  



“Önlemler yetersiz” 

İngiltere Ticaret Odası, önlemlerin yetersiz olduğunu savunurken İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps da ülkede yakıt sıkıntısının olmadığını, ülkedeki 47 depolama tesisi ve 6 rafineride bol miktarda yakıt bulunduğunu kaydetti. “Şirketlerin, yeni şoförleri elinde tutması için çalışma şartlarını ve maaşlarını iyileştirmesi gerek.” ifadelerini kullanan Shapps, herkesi, üzerine düşeni yapmaya davet etti. 

Yorumlar (0)