BioNTech'in 3. dozdan beklediği kazanç dudak uçuklattı

Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech şirketi, ABD'de 3. doza onay çıkması durumunda küresel satışlardan 26 milyar dolar kazanç sağlayacak.

SAĞLIK 27.09.2021, 10:06
BioNTech'in 3. dozdan beklediği kazanç dudak uçuklattı

Kovid-19 vakalarının görüldüğü ilk günden beri milyonlarca insan yaşamını yitirirken normal hayata geçiş için son çare aşı oldu.

BioNTech zirvede

Bulunan aşılar dünya genelinde piyasaya sürülürken pek çok şirket milyar dolarlık kazanç sağladı.

Aşı firmalarının kazançlarında virüse karşı en etkili olduğu aktarılan aşının mucidi Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in şirketi olan BioNTEch zirvede yer alıyor.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri, 65 yaş ve üzeri ABD’liler ile sağlıkları ve meslekleri sebebiyle Kovid-19’a yakalanma tehlikesi yüksek olan milyonlarca kişi için 3. doz aşıya onay verdi.

Hatırlatma Dozu olarak da adlandırılan 3. doz aşılara, vakaların en fazla olduğu ülkelerden biri olarak bilinen ABD'de, ülke geneline onay çıkmadı.

26 milyar dolarlık kazanç

Amerika merkezli finans şirketi Morningstar'ın yaptığı hesaplara göre, hatırlatma aşısına bütün ABD’liler için onay çıkması durumunda, yalnızca Özlem Türeci ve Uğur Şahin çiftinin ortağı olduğu BioNTech firmasına küresel satışlardan 26 milyar dolar kazanç getirecek.

Yorumlar (0)