Husilerden hava saldırısı: 70 asker öldü

Yemen'de Husilerin hükümet güçlerine düzenlediği hava saldırısında ölü sayısı 70'e ulaştı.

DÜNYA 19.01.2020, 10:10
Husilerden hava saldırısı: 70 asker öldü

Yemen'de İran destekli Husilerin Marib şehrinde hükümete ait askerî bir kampa gerçekleştirdiği hava saldırısında, ölü sayısı 70'e ulaştı.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, saldırı sebebiyle 70 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ölü ve yaralıların tamamına yakınının asker olduğu ve istirahat ederken hava saldırısına yakalandıkları bildirildi.

Saldırı sonrası açıklama yapan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi, Husi milislerin Marib'teki askerî kampın mescidine düzenlediği saldırının, barış konusunda ne kadar isteksiz olduklarını ortaya koyduğunu ifade etti.

Hükümete bağlı askerî kaynaklar, İran destekli Husiler tarafından gerçekleştirilen saldırının SİHA (silahlı insansız hava aracı) ile düzenlendiği bilgisini vermişti.

23 Husi militan öldürülmüştü 

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesinde Husiler ile Yemen ordusu arasında dün şiddetli çatışma çıkmıştı. Çatışmada 23 Husi militanı ile 3 asker hayatını kaybetmişti.

Ordu kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen ordusu, Nehem ilçesindeki askerî noktalara saldırı hazırlığında olan Husilere yönelik önleyici bir operasyon düzenlemiş ve çıkan çatışmada 23 Husi militanı öldürülürken, 3 asker de hayatını kaybetmişti.

Çatışmalar dinmiyor

Yemen'in başkenti Sana'nın doğu kapısı olarak nitelendirilen Nehem ilçesinde Yemen ordusuyla Husiler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Çkan çatışmalarda çok sayıda can kaybı oluyor.

İran Husileri, Suudiler Yemen'i destekliyor!

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014 yılından bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek sağlıyor.

Yorumlar (0)