Husiler, Suudların İHA'sını düşürdü

Yemen'deki Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait bir İHA'yı (insansız hava aracı) düşürdüklerini açıkladı.

DÜNYA 07.01.2020, 15:19
Husiler, Suudların İHA'sını düşürdü

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen'in kuzeyindeki Cevf şehri yakınlarında Suudi Arabistan sınırında CH-4 tipi bir insansız hava aracı (İHA) tespit edildiğini kaydetti.

Tespit edilen insansız hava aracının yerden fırlatılan bir füzeyle düşürüldüğünü duyuran İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, operasyona ilişkin ayrıntıları daha sonra paylaşacaklarını açıkladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon veya Yemen hükümetinden ise CH-4 tipi bir insansız hava aracının (İHA) düşürülmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Husiler, komutanlarının öldürüldüğünü doğruladı

Diğer taraftan Husiler, Yemen ordusuna bağlı güçlerin düzenlediği saldırıda üst düzey komutanlarından Abdurrezzak Muhammed eş-Şeri'nin öldürüldüğüne ilişkin yayınlanan haberleri doğruladı.

Husilere bağlı SABA haber ajansının geçtiği haberde, "Düşman saldırısında öldürülen 17. Piyade Tugayı Komutanı Abdurrezzak Muhammed eş-Şeri ile Remzi Abdullah Abdulcebbar el-Muallimi için cenaze töreni düzenlendi." denildi.

Daha önce açıklama yapan Yemen ordusu, Taiz'de Husilerle girilen çatışmalarda 17. Piyade Tugayı Komutanı Abdurrezzak Muhammed eş-Şeri'nin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Yemen'de neler oluyor?

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, 2014 yılının Eylül ayından bu tarafa Yemen'in başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu tarafa Husilere karşı Yemen hükümetini destekliyor.

Yorumlar (0)