23 Husi öldürüldü

Suudi Arabistan'ın desteklediği Yemen ordusu, Yemen'in başkenti Sana'da, İran'ın desteklediği Husilere yönelik önleme operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyonda 23 Husi öldürüldü.

DÜNYA 18.01.2020, 14:14 18.01.2020, 14:17
23 Husi öldürüldü

Yemen'in başkenti Sana'nın doğusundaki Nehem ilçesinde Husiler ile Yemen ordusu arasında yaşanan çatışmada, 23 Husi ile 3 asker öldü.

Yemen ordusu kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Yemen ordusu, Yemen'in başkenti Sana'nın Nehem ilçesindeki askerî noktalara saldırı hazırlığında olan Husilere yönelik önleyici bir operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sırasında çıkan çatışmada 23 Husi öldürülürken, 3  asker de hayatını kaybetti.

Diğer taraftan, Yemen ordusu Beyda vilayetinde de askerî birliklerine saldırı gerçekleştiren Husilerin geri püskürtüldüğünü açıkladı.

Yemen'in başkenti Sana'nın doğu kapısı olarak nitelendirilen Nehem ilçesinde Yemen ordusuyla Husiler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Çkan çatışmalarda çok sayıda can kaybı oluyor.

İran Husileri, Suudiler Yemen'i destekliyor!

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, İran destekli Husiler, Eylül 2014 yılından bu yana Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise 2015 yılının Mart ayından bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek sağlıyor.

Yorumlar (0)