Hollanda’da çiftçiler eylemde! Polisin sert müdahalesine samanla karşılık verildi

Hollanda'da yönetim ve çiftçiler arasında meydana gelen gerginlik devam ediyor. Son olarak gösterilerini sürdüren çiftçiler, polisler tarafından yapılan sert müdahaleye saman ve gübre sıkarak cevap verdi.

DÜNYA 14.08.2022, 10:10
Hollanda’da çiftçiler eylemde! Polisin sert müdahalesine samanla karşılık verildi

Hollandalı çiftçilerin gerçekleştirdiği gösteriler farklı bir boyuta ulaştı. Davos'ta düzenlenen iklim toplantısının ardından verilen kararlar üreticileri büyük bir ölçüde sinirlendirmişti.

Verilen karar sonrasında öfke dinmiyor

Hollanda idaresinin "Azot ve nitrojen doğayı tahrip ediyor bu yüzden inek çiftliklerini kapatma kararı aldık” açıklamalarının sonrasında çiftçiler yeniden ayaklandı. 45 gündür sürdürülen eylemlerde Hollanda polisi tarafından çiftçilere şiddetli müdahalelerde bulunuyor.

Polisin sert müdahalesine çiftçilerden karşılık geldi

Hollanda polisi eylem yapan çiftçilere şiddetli bir şekilde müdahale ediyor. Tazyikli suyun ve coplar kullanan polislere çiftçiler de karşılık vermeye başladı. Hollandalı çiftçiler tarafından polislerin üstüne saman ve gübre sıkıldı. Yaşanan anlar ise anbean fotoğraflanırken, depolama, polislerin baştan aşağı samanla kaplanmış olması dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)