Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Ukrayna’nın Donetsk bölgesi sınırları içinde yer alan Peski’nin tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. 

DÜNYA 14.08.2022, 10:14 15.08.2022, 09:55
Rusya, Ukrayna’da bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Rus ordusu, istanbul depolama, Ukrayna sınırları içerisindeki ilerleyişine devam ediyor. 24 Şubat’ta başlayan savaşta kısa bir dönem başkent Kiev’i de kuşatma altına alan Rus güçleri, ardından bu ablukayı sonlandırarak Donbas bölgesine yoğunlaşmıştı. Ülkenin doğusundaki son duruma ilişkin Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov’dan yeni bir açıklama geldi. 

“30. Mekanize Tugayı’na mensup 70’i aşkın asker etkisiz hale getirildi”

Rus ordusunun bölgedeki başarılı faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Konaşenkov, “Harkiv’de yer alan Ukrayna ordusunun 30. Mekanize Tugayı’na mensup 70’i aşkın asker etkisiz hale getirildi. Bunun yanı sıra 300’den fazla da askerin yaralandığını tespit ettik. Donetsk bölgesinde ise 10. Dağ Taarruz Tugayı’na mensup toplam 170 asker ile 12 askeri teçhizat yok edilmiştir” ifadelerini kullandı. 

“Peski yerleşim noktası başarılı bir operasyonla kurtarıldı”

Donetsk’teki çatışmalar neticesinde bir yerleşim biriminin daha Rus güçleri tarafından kontrol altına alındığını duyuran Konaşenkov, “Bahmut yakınlarında bulunan 72. Mekanize Tugayı bünyesindeki 2 bölük tamamen etkisiz hale getirildi. Bunun yanı sıra Donetsk Halk Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan Peski yerleşim noktası da başarılı bir operasyonla kurtarıldı” dedi. 

“4 yönetim noktası yok edildi”

Ukrayna ordusuna yönelik operasyonlara devam edileceğini vurgulayan Konaşenkov, “Operasyon çerçevesinde Donetsk’te yer alan HIMARS çok namlulu roketatar ve bu sistem için kullanılan mühimmatların yanı sıra depolar da imha edilmiş vaziyettedir. Mikolayiv bölgesinde yer alan Domanivka çevresindeki helikopter pistinde, Ukrayna Hava Kuvvetleri’ne ait olan MI-24 model helikopter vurulmuştur. Bunun yanı sıra bölgede 4 yönetim noktası da yok edildi” şeklinde konuştu. 

“Son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 4 insansız hava aracı vuruldu”

Ukrayna ordusunun bugüne kadarki zayiatını da açıklayan Konaşenkov, “Son 24 saatte Ukrayna ordusuna ait 4 insansız hava aracı vuruldu. Öte yandan Ukrayna bugüne kadar toplam 267 uçak, 1736 insansız hava aracı, 148 helikopter, 365 hava savunma sistemi, 798 çok namlulu roketatar, 4 bin 297 zırhlı araç ve tank, 3 bin 295 obüs ve havan topu ile 4 bin 4 bin 858 özel aracı kaybetti” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)