Zelensky’den dikkat çeken Kırım açıklaması: “Savaşı bırakmıyoruz”

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Zelensky yaptığı konuşmada, “Ülkemiz Kırım'ı geri alana kadar savaşı asla bırakmayacağız.” dedi.

DÜNYA 10.08.2022, 14:33
Zelensky’den dikkat çeken Kırım açıklaması: “Savaşı bırakmıyoruz”

24 Şubat tarihinden bu yana Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hız kesmeden devam ediyor. Bir tarafta şiddetli çatışmalar meydana gelirken diğer kısımda yine olan masum insanlara oluyor.

Patlama oldu, Kırım’ın önemine vurgu yaptı

Çatışmalar devam ederken geçtiğimiz günlerde Kırım'da, tatil beldelerine çok kısa bir mesafede yer alan Rus askeri üssünün yer aldığı havalimanında patlama yaşanmıştı. Mühimmat deposunda yaşanan patlaman ile ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın gerçekleştirdiği bir saldırı durumunun söz konusu olmadığını duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından Ukrayna da yaşanan saldırının kendileri ile ilgilisinin bulunmadığını ifade etti.

Zelensky’den “Kırım bizimdir” açıklaması

Son ulusa sesleniş konuşmasında açıklamada bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Kırım'da bulunan bir Rus üssünde yaşanan patlamada bir insanın hayatını kaybettiği, sekiz kişinin ise yaralandığını ifade etti. Bunun yanı sıra Zelensky, "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Bu sebepten dolayı Kırım'dan kesinlikle vazgeçmiyoruz." diye konuştu.

“Her şey Kırım’ın işgali ile başladı”

Açıklamalarının sonuna gelen Zelensky, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın, Kırım'ın işgali ile ilk adımlarının atıldığını unutmayacağız." dedi.

Yorumlar (0)