Hırvatistan’da “Dünya Kravat Günü” kutlandı

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de, “18 Ekim Dünya Kravat Günü” sebebiyle gerçekleştirilen renkli etkinliklere halk yoğun ilgi gösterdi. 

DÜNYA 18.10.2022, 17:36 19.10.2022, 17:06
Hırvatistan’da “Dünya Kravat Günü” kutlandı

18 Ekim tarihi, Hırvatistan’da her sene “Dünya Kravat Günü” olarak kutlanıyor. 2008 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinliklere katılım ise her geçen sene biraz daha artıyor. Bu sene başkent Zagreb’de düzenlenen kutlama programına kent sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Tarihte ilk kez Hırvatistan’da kullanılan kravat, Hırvatlar için ayrı bir anlam ifade ediyor.

Ban Jelacic heykeline kırmızı kravat takıldı

18 Ekim Dünya Kravat Günü etkinlikleri kapsamında, Zagreb Meydanı’nda bir araya gelen katılımcılar, bol bol fotoğraf ve video çekerek günü ölümsüzleştirdi. Kutlama programı kapsamında Ban Jelacic heykeline de kırmızı bir kravat takıldı. 1600 yılların ortalarından itibaren üretimi başlayan kravat, günümüzde halen resmiyet göstergesi olarak iş ve özel hayatta kullanılıyor. Kravatın bir ‘Hırvat simgesi’ olduğunu dile getiren ülke vatandaşları, bu ürünün tarihi geçmişine yönelik etkinliklere büyük önem veriyor.





Yorumlar (0)