Hafter'den Türkiye ve BAE itirafı!

Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin Libya'ya müdahalesi ve farklı silahları kullanması nedeniyle tüm planlarını değiştirmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bazı ülkeler bizi hayal kırıklığına uğrattı" dedi.

DÜNYA 08.06.2020, 08:34
Hafter'den Türkiye ve BAE itirafı!

Uluslararası tanınırlığı bulunan ve Libya'nın tek meşru hükümeti olan UMH'yi (Ulusal Mutabakat Hükümeti) devirmek isteyen darbeci general Halife Hafter'in sözcüsünden "son" gibi bir açıklama geldi.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Terhune şehrinin kendi ellerinden Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne geçmesiyle ilgili de bazı iddialarda bulundu. Libya ordusunun Terhune şehrini silah gücü ve askeri üstünlük sonucu almadığını iddia eden Ahmed el-Mismari, bazı ülkelerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı.

Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Suudi Arabistan’ın Hades televizyon kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Sözcü Ahmed el-Mismari, Libya hükümetinin Terhune kentini silah gücü ve askeri üstünlük sonucu almadığını ileri sürerek bunun sebebini "Bazı ülkeler bizi hayal kırıklığına uğrattı." ifadesiyle açıkladı.

Müzakere hayali kuruyorlar

"Bizi hayal kırıklığına uğratan bu ülkeler 60’ıncı kilometrede ilerlemenin durdurulacağı konusunda kendisini garantör olarak görüyordu." ifadelerini kullanan Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, bundan sonra 5+5 formatındaki müzakerelerin başlayacağının hesap edildiğini dile getirdi.

Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Türkiye'nin Libya'ya müdahalesi ve Türkiye'ye ait farklı silahların sahada kullanılmasının ardından Hafter güçlerinin strateji değişikliğine gitmek zorunda kaldığını itiraf etti.

Neler olmuştu?

Libya Ordusu, 25 Mart 2020 tarihinde "Barış Fırtınası" operasyonu başlatmıştı. Libya ordusu, Vatiyye Askeri Hava Üssü’nün ardından geçen çarşamba başkent Trablus’un bütün idari sınırlarında tüm kontrolü ele geçirmişti.

Libya Ordusu geçtiğimiz cuma günü Terhune şehrini almıştı. Libya Ordusundan Cumartesi günü yapılan açıklamada, "Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri" Halife Hafter'e bağlı milislerden arındırmak için "Zafer Yolları" isimli yeni bir harekat başlattığını ilan etmişti.

Yorumlar (1)
Altay Benli 4 yıl önce
Masaya oturmak için geç kaldınız şimdi mi aklınıza geldi eee tabi tutuşunca masa diye bağırmaya başladınız.çaresi yok. Kökünz kazınacak