Gündemden düşmeyen kraliyet gezisi kâbus oldu!

Prens William ile Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın Pakistan ziyareti kötü bitti. Uçakta yakalandıkları fırtına yüzünden korku dolu anlar yaşandı.

DÜNYA 19.10.2019, 14:01 19.10.2019, 14:09
Gündemden düşmeyen kraliyet gezisi kâbus oldu!

Britanya tahtının varisi olan Prens William ve eşi Kate Middleton'ın beş gün süren Pakistan turu neredeyse faciayla sonuçlanıyordu. Resmî bir ziyaret olmasının yanı sıra dünyanın takip ettiği bir stil ikonu olan Düşes Kate Middleton'ın giyeceği kıyafetlerin merak edilmesi sebebiyle de bu gezi gündemden düşmemişti. Dünyanın dört bir yanındaki modacılar, bloggerlar ve vatandaşlar tarafından heyecanla takip edilen ziyaretin son gününde çift ve beraberindeki kafile büyük bir tehlike atlattı.

Kate Middleton ve Prens William Pakistan'dan ayrılmadan önce dün Lahor kentini ziyaret etti. Programa göre dün gece yaklaşık yarım saat sürecek bir uçak yolculuğu sonrasında İslamabad'a dönmeleri bekleniyordu. Geceyi İslamabad'da geçiren çiftin bugün ise ülkeden ayrılması planlanıyordu. Ancak program beklendiği gibi ilerlemedi.

Faciadan dönüldü

Prens William, Kate Middleton ve onlara eşlik eden kafile Lahor ziyaretini tamamlamalarının ardından Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla İslamabad'a doğru havalandı. Fakat uçak yolda gök gürültülü sağanak yağışla karşılaştı. Sık sık türbülansa giren uçak iki saati geçkin bir süre havada kaldı. Kraliyet çiftini taşıyan uçak iki kez İslamabad Havaalanı'na iniş yapmayı denedi ancak pas geçmek durumunda kaldı. Normalde yarım saat kadar sürmesi planlanan uçuş adeta kâbusa döndü. Zorlu yolculuğun sonunda heyet, Lahor'a döndü ve geceyi orada geçirdi.

Deneyimli prensten motivasyon

Herkes için son derece korku dolu ve zor geçen uçuşun ardından kendisi de bir dönem ambulans helikopter pilotu olan Prens William uçaktaki gazetecileri sakinleştirmek ve rahatlatmak için onlarla şakalaştı.

Uçakta seyahat eden gazetecilerden Simon Perry, Twitter hesabında "İndik, ama Lahor'a" notunu paylaşarak kâbusa dönen yolculuğun sona erdiğini duyurdu. Perry, yolculuk esnasında uçağın sağ kanadına yıldırım düştüğünü ileri sürdü. Gazeteci, pilotların tüm ustalığına rağmen uçağın İslamabad'a inemediğini Lahor'a dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Yorumlar (0)