Küba'dan ABD'ye sert yanıt: Ahlaki bozulmanın tezahürü!

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, ABD'nin ülkesine yönelik yeni ekonomik yaptırımlar uygulamasına tepki gösterdi. Diaz-Canel, söz konusu kararı "acizliğin ve ahlaki bozulmanın bir tezahürü" olarak değerlendirdi.

DÜNYA 19.10.2019, 14:07
Küba'dan ABD'ye sert yanıt: Ahlaki bozulmanın tezahürü!

Küba'ya yönelik ekonomik yaptırımların artacağını duyuran ABD Ticaret Bakanlığı, ada ülkesinin ticari uçaklara erişimini sınırlandıran yaptırımları uygulamaya başladı. 

"Teslim olmayacağız"

ABD yönetiminin kararını eleştiren Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"ABD, Küba'ya yönelik ablukayı sıkılaştıran yeni tedbirler aldığını duyurdu. Bu eylem; acizlik, ahlaki bozulma ve emperyal kibrin tezahürüdür. Bu şiddetle reddettiğimiz insanlık dışı, acımasız, haksız ve soykırım teşkil eden bir eylemdir. Teslim olmayacağız ve etkili bir yanıt vereceğiz."

"Mevcut lisansları iptal ediyoruz"

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Küba devletine ait havayollarına uçak kiralamaları için verilen mevcut lisansları iptal ediyoruz ve gelecekteki uçak kiralama başvurularını reddedeceğiz." ifadeleri kullanılmıştı.

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, "Ticaret Bakanlığının bu eylemi Küba rejimine, iç ve dışta yıkıcı davranışlarını derhal durdurmaları gerektiği yönünde bir kez daha açık bir mesaj gönderdi." demişti. 

Yorumlar (0)