Green Card nedir, nasıl alınır? Green Card ücretli mi?

ABD'de oturma izni elde etmek isteyen milyonlarca kişi Green Card ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki Green Card nedir? Green Card için nereye başvuru yapılır? Green Card nasıl alınır? Green Card başvuru sonucu için nereye bakmak gerekir? Kimlere Green Card verilir? Green Card ücretli mi? İşte Green Card başvurusu ile ilgili merak edilen soruların yanıtları...

DÜNYA 08.09.2022, 14:23 10.09.2022, 08:36 Hakan Öksüz
Green Card nedir, nasıl alınır? Green Card ücretli mi?

Green Card, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) macerasına atılmak isteyen kişilerin hakkında araştırma yaptığı konulardan biridir. ABD'ye gitmek isteyen kişiler Green Card başvurusu yapmaktadır. Peki Green Card nedir, ne işe yarar? Green Card nasıl alınır? ABD'ye gitmek isteyen kişiler bu soruların yanıtlarını arıyor. Green Card ile ilgili temel bilgileri derledik.

Green Card nedir?

Green Card nedir? sorusunu cevaplayarak yazıya giriş yapabiliriz. Green Card, ABD'de oturma izni elde etmek için alınan belgedir. Green Card çekilişine katılan kişiler, bu sayede ABD'de yaşama fırsatı elde etmektedir. Yeşil Kart olarak da adlandırılan Green Card sahibi olanlar, ABD'de daimi oturma izni elde etmektedir. Green Card, hayatını ABD'de geçirmek isteyen kişiler için büyük bir fırsat sunmaktadır. ABD'deki Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası, Green Card sahibi kişilere çalışma izni de vermektedir.

Green Card için nereye başvuru yapılır?

Yanıtı en çok merak edilen konuların başında Green Card için nereye başvuru yapılır? sorusu gelmektedir. Green Card için ABD Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosunun internet sitesine başvuru yapılır. Buradaki formu dolduran kişiler, çekilişe katılabilmektedir. Hatalı ve eksik bilgilerin girilmesi halinde başvuru geçersiz sayılır. Green Card başvuruları dvlottery.com.tr sitesinden yapılır.

Green Card nasıl alınır?

Peki Green Card nasıl alınır? ABD'ye göç etmek isteyen kişiler, bu sorunun yanıtı ile ilgili detaylı ve doğru bilgilere ulaşmak istiyor. Green Card almak için ABD Dışişleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu tarafından düzenlenen çekilişe katılmak gerekmektedir. Green Card çekilişi, her yılın ekim ve kasım aylarında düzenlenmektedir. Yukarıda verilen internet sitesine giren adaylar, formu doldurarak Green Card başvurusu yapabilir.

Green Card nasıl alınır? sorusunun yanıtını arayan kişiler, gerekli bilgileri eksiksiz şekilde girerek formu doldurmalıdır. Formu dolduran adaylara confirmation number, yani onay numarası verilir. Green Card başvuru sonucu hakkında bilgi edinmek için bu numara bir yere not edilmelidir.

Green Card çekiliş sonucu nereden öğrenilir?

Peki Green Card çekiliş sonucu nereden öğrenilir? Green Card sonuçları, başvurulardan 6 ay sonra açıklanmaktadır. Başvuru yapan adaylar, Green Card çekiliş sonucu ile ilgili duyuruları www.dvlottery.state.gov adlı site üzerinden takip etmelidir. Zira Green Card çekilişini kazanan adaylara e-posta yoluyla bildirim verilmemektedir. 

Green Card çekilişini kazanan adayların adreslerine bir evrak dosyası gönderilir. Burada hangi dosyaların hazırlanması gerektiği bildirilir. İstenen dosyaları hazırlayan kişiler, ABD hükümeti tarafından adaya bildirilen tarihte vize mülâkatına gider. Green Card vize mülâkatı Amerikan Büyükelçiliği veya Amerikan Konsolosluğu binalarında yapılır. Vizenin onaylanması halinde aday, 6 ay içinde ABD topraklarına gitmek zorundadır, aksi halde ABD'de oturum hakkı yanar.

Kimlere Green Card verilir?

ABD'ye taşınmak isteyen adayların belli başlı şartları taşıması gerekir. Burada kimlere Green Card verilir? sorusunun cevabı önem kazanmaktadır. Green Card, 18 yaşını dolduran kişilere verilir. Green Card başvurusu yapmak için en az lise mezunu olmak gerekir. Eğer aday lise mezunu değilse, son 5 yıl içinde en az 2 yıl boyunca uzmanlık gerektiren bir işte mesai harcaması ve bunu belgelerle kanıtlaması gerekir. Green Card başvurusu için İngilizce bilme şartı yoktur. Evli kişiler, aynı anda Green Card başvurusu yapabilir. Çiftten birinin Green Card alması hâlinde eşi ve çocukları da ABD'ye gitme şansı elde etmektedir.

Green Card ücretli mi?

ABD'de yaşamak isteyenler, başvuru ücretlerini merak ediyor. Green Card ücretli mi? sorusunun yanıtı aranıyor. Green Card başvurusu için ücret ödenmez. Bununla birlikte Green Card danışmanlık şirketleri, cüzi oranda ücret alabilmektedir. Bu şirketler, istenen bilgiler doldurulurken ve belgeler toplanırken adayları yönlendirmektedir. Öte yandan Green Card başvurusunu tek başına yapan adaylar, ücret ödemek zorunda değildir.

Yorumlar (0)