Mustafa Sarıgül'den Cumhurbaşkanlığı için o ismi işaret etti: "Hak ediyor"

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP’li Gürsel Tekin'in, “HDP'ye bakanlık verilebilir” açıklamalarıyla ilgili "Gürsel Tekin bir şey söylediğine göre, altı boş bir açıklama olduğunu düşünmüyorum. Gürsel Tekin'in açıklaması bulunduğu siyasi partiyi bağlar" açıklamasını yaptı. Mustafa Sarıgül ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu'nun herkes gibi Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini ve bu görevi hak ettiğini söyledi.

SİYASET 08.09.2022, 14:58 08.09.2022, 17:53
Mustafa Sarıgül'den Cumhurbaşkanlığı için o ismi işaret etti: "Hak ediyor"

Türkiye Değişim Partisi Karaman İl Başkanlığı yönetimiyle birlikte Karaman M Tipi Cezaevi önünde açıklamalar yapan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye’yi gezdiklerini ve mahkumlar için af çağrısında bulunduklarını aktararak, "Bugün af çağrısında bulunduğum 59'uncu ildeyim. af talebimiz Türkiye Değişim Partisi olarak siyasi bir talep değil, vicdani bir taleptir" sözlerini kullandı.

“Affet Türkiye’m”

Çağrısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarıgül, "İçeride çocuğumuz var; babasına, dayısına, ağabeyine ve amcasına ne yazık ki kavuşamadı. Salgın koşulları sebebiyle özellikle esnaflarımızın büyük problemi oldu, senetlerini ve çeklerini ödeyemediler, başlarına büyük sorunlar geldi. Ülkemizi bölmek isteyen fesatlar, hasetler, münafıklar ve şer güçler gençlerimizi şu an uyuşturucu batağıyla karşı karşıya bıraktı. Pek çok gencimiz uyuşturucu batağına saplandı. O sebeple toplumsal barış için affet Türkiye'm, anneler için affet Türkiye'm, çocuklar için affet Türkiye'm, babalar için affet Türkiye'm" sözlerini kullandı.

“Gürsel Tekin’in açıklamaları, CHP’yi bağlar”

Bir gazetecinin "CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, “HDP'ye bakanlık verilebilir.” sözlerine Meral Akşener de bir tepki gösterdi. Siz ne düşünüyorsunuz" sorusuna yanıt veren Mustafa Sarıgül, şöyle konuştu:

“Takdir edersiniz ki biz Türkiye Değişim Partisi olarak diğer siyasi partilerin iç işlerine karışamayız. Gürsel Tekin uzun dönemler siyasetin içerisinde, her kademesinde görev yapmış, uzun senelerden beridir de milletvekilli koltuğunu koruyor. Gürsel Tekin bir açıklama yaptığına göre, altı boş olduğunu tahmin etmiyorum. Gürsel Tekin'in sözleri bulunduğu siyasi partiyi bağlar. Kendi yetkili kurulları en iyi şekilde bunu değerlendirecektir.” şeklinde konuştu.

“Amerika’dan dost olmaz”

"Fransa Cumhurbaşkanın “Yunanistan'ın yanındayız” diye açıklama yapmasını üzüntü ve esefle karşılıyorum" sözlerini kullanan Sarıgül, "Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm komşularımızla barış içerisinde yaşamayı isteyen çok büyük bir milletiz. Görüyorum ki Fransa Cumhurbaşkanı Macron hiç Gaziantep'e ve tarihe bakmamış. Dedelerimiz, ecdadımız ve atalarımız yıllar önce Gaziantep'te, Fransız'a nasıl bir Osmanlı tokadı attıysa o tokadı yeniden Macron'a hatırlatmak isterim. Macron ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis şunun farkında olsun ki ayıdan post Amerika'dan dost olmaz. Miçotakis Fransa'ya veya Amerika'ya güvenmesin; Türkiye ile dost olmaya baksın. Yunanistan Parlamentosu’na gittim ve Miçotakis'e hatırlattım. Sayın Miçotakis barış istiyoruz. Siyaset adamları barış ister, savaş istemez. Sayın Miçotakis, Amerika'dan da Fransa'dan da sana yarar gelmez. Türkiye ile dost olmaya bak" sözlerini kullandı.

“Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı görevini hak ediyor”

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili konuşmanın doğru olmayacağını söyleyen Mustafa Sarıgül, “Kemal Kılıçdaroğlu 657 sayılı Devlet Personeli Yasasına göre uzun yıllar devletimizde görev yapmıştır. İlgisiyle, dürüstlük anlayışıyla, becerisiyle, her Türk vatandaşında olduğu gibi Kılıçdaroğlu da cumhurbaşkanlığını hak eden isimlerdendir. Kendisine başarılar diliyorum” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)