Gemide 44 kişide daha "Covid-19" çıktı

Japonya'da karantina altına alınan gemide bulunan 44 kişide daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi.

DÜNYA 13.02.2020, 09:19
Gemide 44 kişide daha "Covid-19" çıktı

Japonya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla karantinaya alınan "Diamond Princess" isimli yolcu gemisinde, 44 kişide daha koronavirüs tespit edildi.

Kyodo haber ajansında yer alan habere göre, Yokohama Limanı'nda geçen hafta karantinaya alınan 3 bin 700 civarında kişinin bulunduğu "Diamond Princess" adlı yolcu gemisinde, yeni tip koronvirüs (Covid-19) tespit edilen kişi sayısı 218'e yükseldi.

Japonya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Diamond Princess" isimli yolcu gemisindeki biri mürettebat 44 kişide daha Covid-19'a rastlanmasıyla, Japonya'daki vaka sayısının 247'e ulaştığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığının açıklamasında, enfekte olan 44 kişiden 29'unun Japonya vatandaşı olduğu bilgisi verildi.

Yaşlılar gemiden daha erken inebilecek

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, basına verdiği demeçte, kronik hastalığı bulunan yaşlı yolcuların, koronavirüse (Covid-19) ilişkin test sonuçlarının negatif çıkması durumunda gemiden planlanandan daha erken karaya çıkmasına izin verileceğini kaydetti.

Geçiş karantinası

"Diamond Princess" isimli yolcu gemisinden inenlerden, karantina süresinin sonuna kadar belirlenen bir tesiste kalmalarının isteneceğini aktaran Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, gemideki mürettebat ve yolcuların sağlığı için ellerinden geleni yaptıklarını vurguladı.

Halihazırda 3 bin 500'den fazla yolcu ve mürettebat bulunan gemideki karantinanın 19 Şubat'a kadar sürmesi bekleniyor.

4 Şubat'ta karantina altına alınmıştı

Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'na yanaşan yolcu gemisi, daha önce gemide seyahat eden Hong Konglu bir yolcuda Covid-19'a rastlanmasının ardından 4 Şubat'ta karantinaya alınmıştı.

İlk olarak 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde tespit edilen Covid-19, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine, DSÖ (WHO-Dünya Sağlık Örgütü) "acil durum" ilan etmişti.

Çin'de, Covid-19 salgını yüzünden ölenlerin sayısı 1368'e, enfekte olan kişi sayısı 59 bin 883'e ulaşmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, önceki gün Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüse, "Covid-19" adının verildiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)