Covid-19'da son durum: Japonya'da ilk ölüm gerçekleşti!

Çin'de Covid-19'un merkezi Hubey'de hayatını kaybedenlerin sayısı bir günde 242 artarken ülke genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 1368'e yükseldi. Öte yandan, Japonya'da hastalığa bağlı ilk ölüm gerçekleşti.

DÜNYA 13.02.2020, 08:18 13.02.2020, 16:24
Covid-19'da son durum: Japonya'da ilk ölüm gerçekleşti!

Çin'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının çıktığı Vuhan kentinin bağlı olduğu Hubey eyaletinde son 24 saatte 242 kişi hayatını kaybetti.

Şinhua ajansının geçtiği habere göre, Hubey eyaletindeki son 24 saatte 14 bin 840 vaka tespit edildi, 242 kişi hayatını kaybetti.

Eyaletteki toplam vaka sayısı da 48 bin 206 olarak bildirilirken, vaka sayısının hızla yükselmesinin sebebinin Covid-19’u teşhiste kullanılan yöntemlerin değişmesi olarak açıklandı.

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) Çin geneli koronavirüs salgın durumuna ilişkin açıklama gelmedi.

Çin'de salgın durumunu internet üzerinden anlık takip eden platformlardan "Çin Geneli Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) Salgını Anlık Gelişmeler" verilerine göre Çin genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 1368'e, toplam vaka sayısı ise 59 bin 883'e ulaştı.

Hubey Parti Sekreteri Ciang Çaoliang görevinden alındı

Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) Hubey Parti Sekreteri Ciang Çaoliang, salgının ortaya çıkmasından bu yana eyalette yaşanan "zayıf yönetim” gerekçesiyle görevinden alındı.

Çin Komünist Partisi Merkezi Komitesi, Ciang'ın yerine eski Şanghay Belediye Başkanı Ying Yong'u atadı.

Vuhan’a askeri sağlık personeli takviyesi yapılıyor

Ayrıca Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun çeşitli birimlerinden 2 bin 600 askerî sağlık personelinin Vuhan kentine gönderildiği bilgisi paylaşıldı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu sağlık personelleriyle birlikte Vuhan kentine Covid-19’un ortaya çıkışından bu yana yapılan askerî sağlık personeli takviyesi 4 bini aştı.

12 Aralık 2019 tarihinde Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Son olarak dün Kanada, Çin'in Hubey eyaletindeki vatandaşlarını tahliye etmişti.

İlk olarak Vuhan kentinde görülen ve ilk tanım olarak "gizemli virüs" denilen yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü-WHO) "acil durum" ilan etmişti.

Japonya, Covid-19'dan ilk ölümü açıkladı!

Japonya Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, Perşembe günü yaptığı açıklamada ülkede Covid-19'dan dolayı ilk ölümün yaşandığını açıkladı.

Kato, ölen kişinin başkent Tokyo'yla sınırı olan Kanagawa'da yaşayan 80li yaşlarında bir kadın olduğunu söyledi. Kato, ölen kişi hakkında başka bir detay açıklamadı.

Yorumlar (0)