Gazze'nin güneyinde ateşkes ilan edildi mi?

Reuters’ın aktardığı habere göre, ABD, İsrail ve Mısır; Refah Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde Gazze'nin güneyinde yerel saatle sabah 9'da başlayacak bir ateşkes üzerinde anlaşma sağladı. Ancak İsrail’den yapılan açıklamada ateşkes iddiaları yalanlandı.

DÜNYA 16.10.2023, 09:59 16.10.2023, 10:46 Şeyda Gül
Gazze'nin güneyinde ateşkes ilan edildi mi?

Mısırlı iki güvenlik kaynağının yaptığı açıklamada, Mısır, İsrail ve ABD'nin Refah sınır kapısının yeniden açılmasıyla aynı zamana denk gelecek şekilde güney Gazze'de ateşkesin başlaması konusunda anlaşma sağladığını duyurdu. Reuters’ın aktardığı haberde, kaynakların ateşkesin birkaç saat süreceğini ancak kesin süre konusunda net bir bilgi olmadığını söylediği vurgulandı.

Resmi açıklama gelmedi

İsrail ordusu ve İsrail'deki ABD Büyükelçiliği'nden ateşkese ilişkin henüz herhangi bir yorum yapılmazken Hamas'ın yetkililerinden de açıklama gelmedi.

İsrail iddiaları reddetti

Komşu Mısır'daki güvenlik kaynaklarının böyle bir anlaşmanın uygulanacağını söylemesinden yarım saat sonra İsrailli kaynaklar, güney Gazze'de ateşkesin olduğunu inkar ederek haberi yalanladı. Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, “Şu anda Gazze'de yabancıların çıkarılması karşılığında ateşkes ve insani yardım yok” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)