G7'den koronavirüs için soruşturma çağrısı

G7 Liderler Zirvesi, 3 gün süren maratonun akabinde son buldu. Sonuç bildirisinde iklim değişikliği ile mücadele hedefleri ve Çin vurgusu öne çıktı. Koronavirüsün kökenleri hakkında DSÖ tarafından yürütülecek olan şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısı yapıldı.

DÜNYA 13.06.2021, 18:12 14.06.2021, 11:15
G7'den koronavirüs için soruşturma çağrısı

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada'dan meydana gelen G7 ülkeleri, COVID-19'un (yeni tip koronavirüs) kökenleri hakkında DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından yürütülecek şeffaf ve bilime dayalı soruşturma çağrısı yaptı.

Gelişmekte olan ülkelere 1 milyar doz aşı

G7 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen liderler, gelişmekte olan devletler için önümüzdeki sene boyunca 1 milyar doz koronavirüs aşısı sağlanması hususunda anlaştı. G7 Liderler Zirvesi'nde belirlenen ortak bildirinin taslağında, "Carbis Körfezi de dahil olmak kaydıyla Şubat 2021 tarihindeki son görüşmemizden beri verilen taahhütler ile önümüzdeki yıl boyunca 1 milyar doz aşı uygulanacak. Önümüzdeki dönemde bu katkıyı artırmak için özel sektör, G20 ve diğer ülkelerle ortaklaşa çalışacağız." denildi.

İki diplomatik kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre, ortak bildirinin kesinleşmiş son taslağının zirvenin ikinci gününün ardından cumartesi gecesi büyük oranda tamamlandığı öğrenildi.

Yorumlar (0)