'Dünyanın en saçma binası' Türkiye'de: Yıkılacağı tarih belli oldu

Google'da 'dünyanın en saçma binası' olarak nitelendirilen sarı, kırmızı ve mavi renkli binaya ilk kazma Kurban Bayramı'nda vurulacak.

YAŞAM 13.06.2021, 18:38
'Dünyanın en saçma binası' Türkiye'de: Yıkılacağı tarih belli oldu

Kahramanmaraş şehir merkezinde bulunan Özel İdare İş Merkezi binası, 1994 senesinde inşa edildi. Aradan geçen 27 yılda sarı, kırmızı, mavi rengi ve mimari yapısıyla kısa süre içinde kentin simgesi haline gelen bina, şehrin birçok noktasından da rahat bir şekilde görülebiliyor. Bina, arama motoru Google'da 'dünyanın en saçma binası' yazıldığında görsellerde ilk sıralarda çıkıyor.

Kurban Bayramı'nda yıkılıyor

İş yerlerinin haricinde Onikişubat Kaymakamlığı'nın da bulunduğu binaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı 'Şehir Meydanı' projesi çerçevesinde yıkım kararı alındı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, söz konusu yapıyı yıkarak şehir meydanı haline getireceklerini belirterek, "Bu alan yaklaşık olarak 40 dönüm büyüklüğünde. Binanın fonksiyonel olmaması ve şehir siluetine uygunsuzluğu sebebi ile yıkılması için çok sayıda talep geldi. Bu durum üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir çalışma gerçekleştirdik. Binadaki iş yerlerine Kurban Bayramı'nda dek süre verdik. Bayramda yıkım işlemlerine başlayacağız." ifadelerini kullandı. 

Yıkım işlemlerinde herhangi bir masrafın olmadığını sözlerine ekleyen Güngör, "Bu işin herhangi bir masrafı yok, üstüne para bile alıyoruz." dedi.











Yorumlar (0)