Fransız savaş uçakları, Rum tarafına konuşlandı!

Fransız savaş uçakları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) konuşlandı. 

DÜNYA 11.08.2020, 11:17
Fransız savaş uçakları, Rum tarafına konuşlandı!

Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile ittifakını güçlendirmeye devam ediyor.

Fransa ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında askeri alanda sağlanan ittifak, kendisini göstermeye başladı. 

Fransız savaş uçakları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan Baf şehrine yakın mesafedeki hava üssüne konuşlandı. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yer alan Andreas Papandreu Hava Üssü'ne Rafale tipi iki Fransız savaş uçağı ile bir nakliye uçağının indiği bildirildi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, geçen ay Fransa'nın başkenti Paris'te görüşmüşlerdi. 

Fransız lider Macron ile Rum lider Anastasiadis, 3 sene önce imza attıkları ve askeri savunma alanında iş birliğini öngören anlaşmayı tekrar devreye sokmaya yönelik karar verdiklerini ifade etmişlerdi. Söz konusu anlaşma, 1 Ağustos günü yeniden hayata geçirilmişti. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Fransa arasında imzalanan anlaşma, ortak personel eğitimi verme, savunma ve mühimmat hususunda iş birliği sağlama ve arama-kurtarmaya yönelik tatbikatları içeriyor.

Anlaşma dâhilinde Fransız savaş uçakları, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) konuşlandı.  

Fransız yetkililerin, Rumlara ait limanlarda araştırma yaptıkları, Larnaka ile Limosal limanlarında ise keşfi gerçekleştirdikleri ifade edildi. 

Mari Limanı'na Fransız donanmasının yerleşeceği, bu nedenle burada yürütülen çalışmaların da kontrol edildiği belirtildi. 

Mari Deniz Üssü'ne büyük çaplı gemilerin yanaşabilmesi amacıyla yürütülen çalışmaların ise sürdüğü kaydedildi.  

Yorumlar (0)