İstanbul'da karış karış Covid-19 denetimi

İçişleri Bakanlığının 81 ile gönderdiği genelge çerçevesinde İstanbul'un farklı noktalarında sıkı denetimler gerçekleştiriliyor.

YAŞAM 11.08.2020, 11:39
İstanbul'da karış karış Covid-19 denetimi

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısının artması üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgesi ile Türkiye genelinde Covid-19 önlemlerinin denetimleri yapılıyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da sıkı denetimler gerçekleştiriliyor. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personelinin yanısıra denetimlere köy ve mahalle muhtarları, meslek odaları, polis, jandarma ve sahil güvenlik başta olmak üzere genel kolluk birimleri ve zabıta ve özel güvenlik gibi özel kolluk görevlileri katılıyor. Ekipler, "Sağlık için, hepimiz için" sloganıyla kontrollerini yapıyor.

Denetim ve kontroller şu alanları kapsıyor:

AVM'ler (alışveriş merkezleri) ve pazar yerleri;
Konaklama tesisleri, piknik ve park alanları;
Lokanta, restoran, çay bahçesi, kafe, kahvehane, kıraathane;
Düğün ve nikah salonları ve alanları;
Güzellik merkezleri, berber ve kuaförler;
İnternet kafe, oyun salonu ve elektronik oyun yerleri;
Lunapark ve tematik parklar;
Şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, dolmuşlar, taksi ve dolmuş durakları;
Plajlar, cadde ve sokaklar.

Bu çerçevede İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri trafından toplu taşıma araçları üzerinde de kontrol ve denetim yapılıyor.

Hareket durumundaki minibüsleri durduran trafik ekipleri, toplu taşıma araçlarındaki yolcuları sayıyor, şoför ve yolcuların maske takıp takmadıklarına bakıyor, sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını denetliyor.

Trafik ekipleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) kurallarına uymayan, fazla yolcu taşıyan ve maskesiz yolcu alan minibüslere cezai işlem uyguluyor.

Yorumlar (0)