Filistin'i 30 gümüşe satmayacağız!

Trump'ın damadının, İsrail-Filistin meselesine çözüm iddiasıyla hazırladığı “Yüzyılın Anlaşması” planına tepki gösteren Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Filistin’i satanlardan olmayacaklarını söyledi.

DÜNYA 24.06.2019, 23:25
Filistin'i 30 gümüşe satmayacağız!

Önceki gün, Beyaz Saray'ın internet sitesinde İsrail-Filistin meselesine çözüm iddiasıyla ABD Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve başdanışmanı Jared Kushner tarafından hazırlanan "Yüzyılın Anlaşması" planının ekonomi paketinin yayınlanmasının ardından gelen tepkilere Lübnan da eklendi.

"Filistin'i satmak isteyenlerin ortağı olmayacağız"

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri'nin Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada "Bazıları Lübnan makamlarının sessizliğini zehirli teklifi kabul şeklinde yorumlamasın diye şunu vurgulamak istiyoruz: Yatırımları için Lübnan'da verimli bir toprak bulamayacaklar. Bu yatırım, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız devlet kurma ve geri dönüş gibi Filistin halkının hakları ve Filistin davası aleyhinedir. Lübnan ve Lübnanlılar Filistin'i otuz gümüşe (ucuza) satmak isteyenlerin ortağı olmayacak." denildi. Açıklamada, ekonomik olarak zor durumda olan Lübnan'ı milyar dolarlarla aldatabileceğini sananların yanıldığı kaydedildi.

"Filistin davası, Arapların parasıyla vurulmak isteniyor"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Arap coğrafyasının Filistin meselesinin infazında kullanılmasına izin verilmemesini istiyoruz. Filistin davasının, her zaman olduğu gibi 'Arapların maddi olanakları' silahıyla vurulmak istenmektedir."

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve başdanışmanı Jared Kushner tarafından İsrail-Filistin meselesine çözüm iddiasıyla hazırlanan 'Yüzyılın Anlaşması' planının ekonomi paketinde, Filistin ve komşu ülkeleri kapsayan 50 milyar dolarlık yatırım fonu öngörülüyor.

Batı Şeria ve Gazze'yi kapsayan geliştirme projeleri hakkında detaylı bilginin paylaşıldığı 'Yüzyılın Planı"nda, Filistin halkının başkent olarak gördüğü Doğu Kudüs'e hiç değinilmiyor.

Yorumlar (0)