Fas'ta depremzedeler için sahra hastaneleri kuruldu

8 Eylül gecesi Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ağır hasar gören bölgelerde çok sayıda sahra hastanesi kuruldu.

DÜNYA 12.09.2023, 15:27 13.09.2023, 09:19
Fas'ta depremzedeler için sahra hastaneleri kuruldu

Fas'ta meydana gelen depremin merkez üssü olan El-Huz bölgesindeki Asni kasabasında Fas ordusu tarafından tam teçhizatlı askeri sahra hastanesi kuruldu. Hastaneler bölgedeki halka sağlık hizmeti veriyor.

Günlük 500 hastaya hizmet veriyor

Tam teçhizatlı bir ameliyathanenin de yer aldığı sahra hastanesinin sorumlusu Albay Dr. Yusuf Kamus, hastanenin 2 gün önce kurulduğunu ifade etti.

Sahra hastanesinin normal bir hastane gibi hizmet verebildiğini belirten Kamus, "Deprem bölgesinde çok sayıda sahra hastanesi kuruldu. Bölgede kurulan hastanemizde yaralı depremzedelerin yanı sıra burada yaşayan halkın ihtiyaç duyduğu bütün alanlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Hastanede, depremde yaralanan vatandaşların tedavisi için kullandığımız tam teçhizatlı ameliyathanenin yanında radyoloji bölümü ile laboratuvar da yer alıyor. Gelen hastalarımızın büyük kısmı çocuk ve kadınlardan oluşuyor" şeklinde konuştu.

Hastanenin günlük 500 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Kamus, şimdiye dek 600'ün üzerinde hasta tedavisi yaptıklarını kaydetti.

2 bin 862 kişi hayatını kaybetti

Fas'ta 8 Eylül günü gece saatlerinde meydana gelen deprem, merkez üssü Marakeş şehrine bağlı El-Huz bölgesinde gerçekleşti. 7 büyüklüğündeki depremde Marakeş'in yanı sıra Rabat, Kazablanka, Meknes, Fes ve Agadir kentleri de etkilendi.

Yetkililer tarafından paylaşılan son verilere göre depremde can kaybı sayısı 2 bin 862’ye yaralı sayısı ise 2 bin 562’ye yükseldi.

Yorumlar (0)