Türkiye’den Fas'a taziye mesajı: Yanınızdayız

Fas’ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı tarafından hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımlandı. Fas halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, ‘‘Bütün imkanlarımız ile Faslı kardeşlerimizin yanındayız’’ ifadelerini kullandı.

DÜNYA 09.09.2023, 11:03 11.09.2023, 09:04
Türkiye’den Fas'a taziye mesajı: Yanınızdayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fas'ın Marakeş şehrindeki El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

‘‘Tüm imkanlarımızla kardeşlerimizin yanındayız’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, "Kardeş ve dost ülke Fas'ta meydana gelen deprem felaketinden etkilenen bütün Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi buradan iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Bu zor günlerinde tüm imkanlarımız ile Faslı kardeşlerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı: Her türlü desteğe hazırız

Dışişleri Bakanlığı da Fas'ta meydana gelen depreme ilişkin yaptığı açıklamada Fas’ın yaraların sarılması için Türkiye’nin her zaman olduğu gibi her türlü destek vermeye hazır olduğu vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

‘‘Fas’ın El-Huz bölgesinde yaşanan depremde can kaybı meydana geldiği, çok fazla sayıda kişinin yaralandığı ve depremin bölgede ciddi hasara neden olduğu derin üzüntü ile öğrenilmiştir. Kardeş ve dost Fas halkına ve hükümetine başsağlığı; hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz."

Yorumlar (0)