Eyvah! Korona yoksul ülkelerde az diyorduk...

Tıbbi imkânlara sahip olmayan dünyanın en yoksul ülkelerinde Covid-19 salgınının az görülmesi rahatlatıyordu ancak BM, bu ülkelerde 3-6 aya kadar salgının zirveye çıkmasını beklediklerini duyurdu. Tahminlere göre salgın milyonlarca insanı vuracak.

DÜNYA 07.05.2020, 07:14
Eyvah! Korona yoksul ülkelerde az diyorduk...

BM (Birleşmiş Milletler), Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin (küresel salgın) dünyanın en yoksul ülkelerinde 3 ila 6 aya kadar zirve noktasına ulaşmasının beklendiğini belirterek, milyonlarca insanın Covid-19 salgınından korunabilmesi için 6,7 milyar dolar yardıma ihtiyaç duyulduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler (BM), Genel Sekreter Antonio Guterres'in yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele için mart ayında açıkladığı 2 milyar dolarlık küresel yardım planını, yeni tahminler ve hesaplamalar doğrultusunda genişletti.

En büyük yıkım bu ülkelerde olacak

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Covid-19 salgınının dünyanın en yoksul ülkelerinde 3 ila 6 aya kadar zirve noktasına ulaşacağını öngördüklerini açıklayarak, en büyük yıkımın ve istikrarsızlığın da yine bu ülkelerde hissedileceğine vurgu yaptı.

Bu ülkelerde bir an önce tedbir alınmazsa Covid-19 salgınının çatışma, yoksulluk ve kıtlığa yol açacağı uyarısında bulunan Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, salgının savunmasız ve kırılgan ülkelerde yayılmasının önlenmesi için 6,7 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

9 yeni ülke eklendi

Birleşmiş Milletler yardım programlarına Covid-19 salgınıyla mücadele döneminde Benin, Cibuti, Liberya, Mozambik, Pakistan, Filipinler, Sierra Leone, Togo ve Zimbabve olmak üzere 9 yeni ülke daha eklendi.

Yorumlar (0)