Eski CDC direktörü: “Virüs hipotezimden dolayı ölüm tehditleri alıyorum” 

Eski CDC direktörü Robert Redfield, covid-19 salgını teorisi sebebiyle ölüm tehditleri aldığını açıkladı. 

DÜNYA 04.06.2021, 10:56 05.06.2021, 14:19
Eski CDC direktörü: “Virüs hipotezimden dolayı ölüm tehditleri alıyorum” 

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)eski direktörü Robert Redfield, bir ABD dergisine açıklamalarda bulundu. Geçen sene açıkladığı “Covid-19’un laboratuvar ortamında üretilmiş bir virüs olduğu” hakkındaki teorisi sebebiyle bilim insanlarından çok şiddetli tepkiler gördüğünü ve bilim camiasından kesin olarak dışlandığını açıkladı.

“Ölüm tehditleri alıyorum”

Hipotezini sunduğu için o açıklamayı yaptığından bu yana ölüm tehditleri aldığını ve ırksal ayrımcılığa da maruz kaldığını belirten Redfield, bunu politikacılardan beklediğini fakat bilim insanlarından geldiğini aktardı.



Mart 2020’de açıklama yapmıştı

Eski CDC direktörü, Mart 2020 tarihinde uluslararası bir kanala mülakat vermiş ve burada Covid-19 virüsünün Vuhan’daki bir laboratuvarda üretildiğini düşündüğünü söylemişti. Bu hipotezini de “Laboratuvarda çalışılan virüsün çalışanların solunum yollarına bulaşması, görülmedik bir şey değil.” cümlesi ile desteklemişti.

Geçtiğimiz günlerde bir Amerikan gazetesi, 23 Mayıs’ta özel haber çıkarmış ve virüsün kaynağının, Redfield’ın belirttiği gibi, Vuhan’daki bir laboratuvar olabileceğini aktarmıştı. ABD istihbaratının dayanak olarak gösterildiği raporda, virüsün Vuhan’da ve sonrasında tüm dünyada yayılmasından önce Vuhan’daki belirtilen laboratuvarda çalışan 3 görevlinin enfekte olduğu yazılmıştı. 



Biden, kesin sonuç istedi

ABD istihbarat raporunun yayınlanmasının ardından Çin hükümetinden kesin dille yalanlama geldi. Buna karşın Biden, ABD istihbaratının bir araştırma daha yapacağını ve kesin sonuçları 90 gün içinde beklediğini belirtmişti. Trump yönetimi de virüsün Vuhan’dan çıktığını kesin dille defalarca ifade etmişti. 

Yorumlar (0)