DSÖ: Koronavirüs laboratuvardan yayılmadı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün ilk çıktığı yer olan Çin’de bir laboratuvardan yayıldığı görüşlerinin yapılan araştırmalar neticesinde gerçek olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

SAĞLIK 29.03.2021, 17:53 30.03.2021, 12:16
DSÖ: Koronavirüs laboratuvardan yayılmadı

DSÖ ve koronavirüsün ilk çıktığı ülke olan Çin arasında salgının kökenine yönelik yapılan araştırmalar neticesinde koronavirüsün söylenildiği gibi lavaratuvar ortamında yaratılmadığı bildirildi.

“En mümkün senaryoi virüsün hayvanlardan bulaştığı”

Koronavirüsün laboratuvardan sızma yaklaşımının en düşük ihtimal olduğu ifade edilen açıklamada söz konusu virüsün insanlara başka hayvanlardan bulaşmasının en mümkün senaryo olduğu kaydedildi.

Koronavirüsün ortaya çıkması ve yayılarak dünya genelinde bir salgına dönüşmesinin nedenlerine yönelik araştırma raporu hazırlayan DSÖ, hazırlanan raporu dünya kamuoyuyla paylaştı.

Söz konusu 123 sayfalık araştırma raporunda Wuhan’da 2019 yılındaki her türlü hastalık oranı, vaka raporları eczane kayıtları ve gıda örnekleri ile genetik dizileme ile ilgili çalışmalara ayrıntılı olarak yer verildi.

“Ya dondurulmuş gıdalardan ya da yarasalardan insana bulaştı”

Raporda yer alan bilgilere göre koronavirüsün ortaya çıkışı ve insanlara bulaşma nedeni dondurulmuş gıdalar ya da yarasalar.

Yorumlar (0)