Wuhan’da incelemelerini sürdüren DSÖ ekibinden endişelendiren açıklama

Koronavirüsün ilk kez meydana çıktığı Çin’in Wuhan şehrindeki incelemelerine devam eden DSÖ’nün İngiliz mensubu Dr. Peter Daszak, “Veriler bizi koronavirüsün laboratuvardan yayıldığı tezlerine götürecekse, verilerin izini süreceğiz.” dedi.

DÜNYA 05.02.2021, 23:44 06.02.2021, 16:14
Wuhan’da incelemelerini sürdüren DSÖ ekibinden endişelendiren açıklama

Global bir salgına dönüşen koronavirüsün kökenini araştırmak maksadıyla virüsün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan şehrine giden Dünya Sağlık Örgütü mensupları, incelemelerine devam ediyor. Salgının başlangıcından beri çeşitli komplo teorileri ortaya atılırken, sürdürülen çalışmalar çerçevesinde, koronavirüsün üretildiği yer olduğu öne sürülen Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarını ziyarette bulunan DSÖ ekibi, 'daha evvel kimsenin görmediği' veriler tespit ettiklerini ve bir sonuca doğru ulaşmakta olduklarını duyurdu. Ekibin İngiliz mensubu Dr. Peter Daszak, tüm dünyayı şaşırtan bir açıklama yaptı. Koronavirüsün bir laboratuvardan yayıldığı olasılığını göz ardı etmediklerini belirten Daszak, “Yeni veriler edindik ve bu çok iyi bir şey. COVID-19 için doğru yönlere bakmamıza vesile olmaya başlayan çok değerli şeyler.” değerlendirmesinde bulundu.

Salgının Çin’de meydana çıkmasından bir sene sonra olay mahalline giden DSÖ ekibinin İngiliz mensubu, yetkililerle de görüştüklerini belirterek, “Daha evvel görülmemiş verileri bizlerle paylaşıyorlar. Olası yolları bizimle açık bir şekilde konuşuyorlar. Bir noktaya varmaktayız ve ekibin tüm mensuplarının aynı şekilde düşündüğünü rahatlıkla söyleyebilirim. Çin’in bizlerle çalışmaya istekli olduğunu düşünüyorum ve bunu her an görüyorum.” dedi.

“Her şey artık masada duruyor ve bizler de bu hususta açık görüşlüyüz”

Koronavirüsün laboratuvardan yayıldığına ilişkin iddialardan haberdar olduklarını ifade eden Daszak, “Enstitüdeki laboratuvarın konuyla ilgisi olabileceğine ilişkin tezlerden tabii ki haberimiz var. Merak etmeyin, bu hususta sualler sormayı sürdüreceğiz. Veriler bizi koronavirüsün laboratuvardan yayıldığı tezine götürecekse, verilerin izini süreceğiz. Kanıtları izleyeceğiz. Edindiğimiz bilgiler bizi hayvan pazarına da götürebilir laboratuvara da götürebilir. Her şey artık masada duruyor ve bizler de bu hususta açık görüşlüyüz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)