Eski ABD deniz piyadesi, Ukrayna'da öldürüldü!

Paralı asker olarak Ukrayna saflarına katılan eski ABD deniz piyadesi Willy Joseph Cancel'ın hayatını kaybettiği bildirildi. Haber, 22 yaşında ölen askerin annesi tarafından duyuruldu.

DÜNYA 29.04.2022, 20:16 Hakan Öksüz
Eski ABD deniz piyadesi, Ukrayna'da öldürüldü!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşın 64'üncü gününde de çatışmalar devam ediyor. Cepheden gelen bilgilere göre Ukrayna saflarında yer alan eski bir ABD deniz piyadesi, Rus saldırısı sonucunda öldürüldü. 

22 yaşındaydı

Rebecca Cabrera Cancel, Rusya'ya karşı savaşan oğlu Willy Joseph Cancel'ın Ukrayna'da hayatını kaybettiğini duyurdu. Oğlunun 22 yaşında Ukrayna saflarında hayatını feda ettiğini kaydeden acılı anne, CNN televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Özel bir güvenlik şirketinde çalışıyordu!

Oğlunun özel bir güvenlik şirketinde çalıştığını söyleyen anne Cancel, "Eski bir ABD deniz piyadesiydi. Çalıştığı şirketin elemanı olarak önce Polonya'ya gitti." ifadelerini kullandı.

Paralı asker olarak görev alan oğlunun Ukrayna saflarına katıldığını belirten Rebecca Cabrera Cancel, "Ukrayna'daki savaş başlamadan önce Tennessee eyaletinde tashih memurluğu yapıyordu." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı uyardı: Gitmeyin!

Rusya'ya karşı savaşan oğlunun Ukrayna savunmasının bir parçası olmak istediğini aktaran Cancel, "Oğlumun cansız bedeni henüz bulunamadı." ifadesini kullandı.

Haberin yayılmasının ardından açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı, herhangi bir ABD vatandaşının savaşmak için Ukrayna'ya gitmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

Yorumlar (0)