Rusya ateşle oynuyor! BM Sekreteri Guterres'in ziyareti esnasında Kiev'i vurdu

Rus ordusu, dün Kiev'in Şevçenkovskiy Mahallesi'ne akşam saatlerinde füze fırlatarak sivillerin bulunduğu evleri vurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın Kiev'e yönelik son füze saldırısının BM Genel Sekreteri A. Guterres'in ziyareti esnasında yaşandığını açıkladı.

DÜNYA 29.04.2022, 12:07 29.04.2022, 15:50
Rusya ateşle oynuyor! BM Sekreteri Guterres'in ziyareti esnasında Kiev'i vurdu

BM Genel Sekreteri Guterres'in, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e ziyareti esnasında iki güçlü patlama meydana geldi.

Rusya'nın Kiev saldırısına ilişkin Ukrayna'dan açıklama: "Bu iğrenç barbarlık..."

Twitter hesabından paylaşım yapan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, bu akşam saatlerinde Rusya'nın, Kiev'e yönelik düzenlemiş olduğu saldırılara vurgu yaparak, "BM Genel Sekreteri Guterres ve Bulgaristan Başbakanı Petkov, Kiev’i ziyaret ettiği esnada Rusya, seyir füzeleriyle Kiev'i vurdu. Bu iğrenç barbarlıkla birlikte Rusya, Avrupa'ya, Ukrayna'ya ve dünyaya yönelik tutumunu bir defa daha ortaya koymaktadır." açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak da yaptığı paylaşımda BM Sekreteri Guterres'in, başkenti ziyareti esnasında seyir füzeleriyle kentin vurulduğuna dikkat çekerek, "Bir gün evvel uzun bir masada, Kremlin'de oturuyordu ve bugün başının üzerinde patlamalar var. Rusya’dan kartpostal mı? Rusya BM Güvenlik Konseyi'nde hala yer alıyor mu?" sözlerini kullandı.

Dün akşam saatleri civarında Rusya, füzelerle Kiev'in Şevçenkovskiy Mahallesi'ne saldırmış, Ukrayna İçişleri Bakan Danışmanı Geraşçenko, Rus füzelerinin, sivillerin bulunduğu evleri vurduğunu ifade etmişti.

Yorumlar (0)