Kanada'dan Rusya'ya gözdağı: Yapamazlar!

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, Ukrayna'ya verdikleri askeri desteği sürdüreceklerini söyledi. Anand, Rusya'ya yönelik, "Bölgenin haritasını kendi kafalarına göre çizemezler. NATO'yu bölmek mümkün değil, artık bağlarımız daha sıkı." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 29.04.2022, 01:56 29.04.2022, 14:21 Hakan Öksüz
Kanada'dan Rusya'ya gözdağı: Yapamazlar!

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ile ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Pentagon’da görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası kameraların karşısında geçen iki mevkîdaş, gündemdeki önemli konu başlıklarını değerlendirdi.

Ukrayna'ya destek vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Anita Anand, NATO sınırlarını savunmaktan vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

Anita Anand: "Kendi kafalarına göre harita çizemezler"

Rusya'nın NATO müttefiklerinin sabrını test ettiğini kaydeden Anand, "Bölgenin haritasını kendi kafalarına göre çizemezler. Uluslararası düzen bunu kaldırmaz. Egemen bir ülkenin topraklarına bu şekilde giremezsiniz. NATO'yu bölmek mümkün değil, artık daha sıkı bağlar içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"8 adet zırhlı araç yollayacağız"

ABD ile birlikte Ukrayna'ya silah yardımını sürdüreceklerini kaydeden Anand, "Ukrayna'ya M777 obüs top sistemi göndermiştik. Kanadalı askerler, Ukraynalılara eğitim veriyor. Öte yandan sonraki haftalarda 8 adet zırhlı araç da yollayacağız. Ukrayna'nın kazanmasını istiyoruz." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de Kanadalı mevkîdaşıyla benzer ifadeleri kullandı. Ukrayna'ya verilen destekten dolayı Kanada'ya teşekkür ettiklerini kaydeden Austin, "Öte yandan Hint-Pasifik bölgesinde Çin ile de mücadele ediyoruz." hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar (0)