Ersin Tatar: Türkiye’ye çok daha sıkı sarılacağız

Ersin Tatar, “20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. senesinde ana vatanımız olan Türkiye’ye çok daha sıkı sarılacağız.” şeklinde konuştu.

DÜNYA 19.07.2021, 08:52 19.07.2021, 09:11
Ersin Tatar: Türkiye’ye çok daha sıkı sarılacağız

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının kurtuluşu, egemenliği ve özgürlüğünü sağlayan 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 47’nci senesini kutlamaya hazırlanıyor.

Ersin Tatar, paylaştığı açıklamasında Rum-Yunan ikilisiyle kimi küçük çevrelerin provokasyonları ve çirkin saldırılarını dikkatli bir şekilde izlediklerini ifade etti.

Ayrıca yazılı açıklamasında, “20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’inci senesinde ana vatanımız olan Türkiye’ye çok daha sıkı sarılacağız. Bundan almış olduğumuz güçle belirlediğimiz yolda daha da kararlı bir şekilde yürümeyi sürdüreceğiz.” dedi.

“Düşündürücü ve esef vericidir”

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacak olduğu ziyareti Rum liderliğiyse “yasa dışı” niteleme küstahlığı yaparken, bu küstahlığa destek veren kimi çevreler olduğunu söyleyen Tatar, “Yunanistan Başbakanı’yla ülke liderlerinin gitgide huzurlarına gidip saygı duruşunda bulunanların Erdoğan’ın katılacağı ve konuşacağı Meclis oturumunu boykot edecek olma durumları da esef verici ve düşündürücüdür.

“Türkiye ile sarsılmaz bağları koparmak ana hedefleridir”

Rum liderliğinin bunları ayakta alkışlamak, övgülerde bulunmak ve “birlikte mücadele” çağrıları gerçekleştirdiğinin altını çizen Tatar, bütün bunların aynı merkezlerce yönetildiğinin de farkında ve bilincinde olduklarını ve ana amaçlarının ise ana vatan Türkiye’yle aralarındaki sarsılmaz bağları koparmak, Kıbrıs halkını yalnızlaştırıp istedikleri çözüm şeklini dikte etmek olduğunu söyledi.

“Türkiye’ye çok daha sıkı bir şekilde sarılacağız”

Tatar, “Halkımız bunları yapanları çok iyi bir şekilde tanıyor ve bu provokasyonlara gelmeyecek. 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. senesinde ana vatanımız olan Türkiye’ye çok daha sıkı sarılacağız. Bundan almış olduğumuz güçle belirlediğimiz yolda çok daha kararlı olarak yürümeyi sürdüreceğiz.” dedi.

Süren Kapalı Maraş açılımıyla Cenevre’deki son gayriresmi Kıbrıs konferansında ilk defa müzakere masasına koydukları, “egemen eşit 2 devletli çözüm önerisinden” rahatsızlık duyan kesimin bunları engellemek amacıyla bütün yöntemi kullandıkları ve harekete geçtiklerin kaydeden Tatar, ne egemen eşit iki devletin varlığına dayalı çözüm önerilerinden ne de kapalı Maraş açılımından vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

“Erdoğan Kıbrıs Türk halkınca büyük bir coşku içerisinde karşılanacak”

Tatar, Kıbrıs’ta yaşanan gerçekleri gizleyerek dünyayı aldatmaya çabalayan Rum Lider Nikos Anastasiadis de yapmış olduğu açıklamalarla, “Türkiye’nin Kıbrıs’ı Türk mandasına dönüştürmek istediğini” ileri sürdüğünü paylaştı.

Tatar, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Anastasiadis, tarihe bakarak konuşmalıdır. Akritas Planı ile başlamış olan Kanlı Noel, Kıbrıs’ı Yunan mandası yapabilmek içindi. 1974 darbesinin hedefi de Kıbrıs’ı Yunan mandası haline getirmekti.

Türkiye’nin gerçekleştirmiş olduğu Barış Harekatı’yla Kıbrıs’ın Yunan mandasına girmesi engellendi ve adaya huzur ve barış ortamı hakim oldu. Ana vatan, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın bizimle olacak ve Kıbrıs Türk halkınca büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanacak. Bütün provokasyonları ve çirkin saldırıları yapan bir avuç azınlık ise utanç içinde olacaktır.”

Yorumlar (0)